Unes 900 persones clamen el 'sentit comú' de CIU a Can Magí


  • Comparteix:

Convergència i Unió ha contraposat a Sant Cugat el 'sentit comú' de la federació nacionalista a les aventures d'altres formacions que han estat a punt de dinamitar, diuen, Catalunya. Davant 900 militants i simpatitzants a Can Magí, Artur Mas i el candidat a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida han apostat per tornar a centrar el debat polític en temes que de debò preocupen el país com ara un nou Estatut, enlloc de parlar d'ETA que només dóna aire a la dreta espanyola.

Convergència i Unió no creu que la crisi del tripartit arran de la treva parcial d'ETA a Catalunya estigui, ni de bon tros, tancada, com es vol fer creure.

En aquest sentit, tots els parlaments de la nit han anat en una sola direcció: assenyalar que la ferida oberta pel 'cas Carod' encara sagna dins el tripartit i que la situació política a Catalunya va, diuen, de mal en pitjor.

El president del grup parlamentari de CIU ha aprofitat el sopar per recordar a Pasqual Margall que l'oferiment de la federació nacionalista per ajudar la Generalitat a sortir de la crisi té data de caducitat i també condicions:

Artur Mas

Nosaltres estem disposats a oferir el nostre suport però té caducitat i la consició que es pugui aplicar el nostre programa encara que sigui des de l'actual govern.


El candidat al Congrés per CIU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha volgut passar pàgina a la tempesta desfermada per la treva d'ETA, tot i que ell mateix n'ha fet contínues al·lusions. Duran aposta per centrar el debat en qüestions com ara un nou Estatut i un nou finançament ja que el país, diu, en aquestes eleccions s'hi juga molt:

Josep Antoni Duran i Lleida

Aquest país es juga un nou Estatut i el seu finançament i enlloc d'això parlem d'ETA i de l'ús que n'està fent el PP.


Recoder ha obert el torn de parlaments amb un joc de paraules que ha servit per descriure la situació política que viu el país i que ha qualificat d'autèntic 'desgavell'

Lluís Recoder

Abans teníem un tripartit ara tenim un govern trist i partit.


Sense ni citar-lo en una sola ocasió, Carod Rovira ha estat el gran present de la nit tot i que els parlaments anaven dirigits, precisament, a superar la situació provocada pel secretari general d'Esquerra Republicana. A les taules, el nom de Carod també anava de boca en boca. Els 900 simpatitzants i militants han tancat files entorn al sentit comú de CIU davant 'aventurers' que asseguren només han donat de menjar a la dreta espanyola perquè s'acarnissi sobre Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.