ICV-EUiA vol més inversió social per a Sant Cugat als pressupostos del govern


Temes relacionats

La inversió de la Generalitat a la ciutat cau un 66% i es queda en 4'1 milions (28/nov/13)


  • Comparteix:

Joan Calderon i Marta Ribas a la roda de premsa d'aquest dijous

Joan Calderon i Marta Ribas a la roda de premsa d'aquest dijous

ICV-EUiA demana que els pressupostos de la Generalitat incloguin la dotació pressupostària per a la segona residència, el pas soterrat entre Coll Favà i Sant Domènec, i la construcció del nou Leonardo da Vinci. Aquestes propostes s'han inclòs en les més de 1.000 esmenes que ha presentat el grup parlamentari als comptes del govern.

Els ecosocialistes locals aposten per engegar la segona residència per a gent gran situada a Volpelleres, tal com es va preveure, en comptes de la concertació de places en residències de gent gran privades. ICV-EUiA també veu prioritari el pas soterrat entre Coll Favà i Sant Domènec per millorar la connectivitat entre els dos barris. Per últim, la formació reivindica el nou institut Leonardo da Vinci per millorar l'estat de l'actual centre i la seva situació geogràfica, situant la nova construcció a Volpelleres.

El portaveu d'ICV-EUiA ha explicat que amb aquestes propostes es vol dotar la ciutadania dels serveis bàsics. Joan Calderon ha remarcat que les inversions previstes per a Sant Cugat 'no els agraden' perquè no tenen un calat social.

Joan Calderon

Són inversions molt dirigides al CAR, que no tenen una afectació directa a la ciutat. No tenen un calat social ni d'inversió important.


De la seva banda, la diputada d'ICV-EUiA al Parlament pel Vallès Occidental, Marta Ribas, ha qualificat de pressupostos 'antisocials' els nous comptes de la Generalitat perquè 'cronifiquen' i consoliden les polítiques de retallades. Ribas també ha manifestat que els pressupostos mercantilitzen el patrimoni públic amb la venda d'Aigües Ter-Llobregat i amb la intenció de vendre també les depuradores.

Marta Ribas

Els pressuspostos del 2014 són antisocials, que consoliden les retallades del 2011, 2012 i 2013. Són uns pressupostos que mantenen la intenció de mercantilitzar la gestió dels serveis públics.


ICV-EUiA de Rubí ha reclamat, a través de dues esmenes, l'intercanviador entre l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) d'Hospital General amb la parada de Renfe a Rubí per facilitar la mobilitat. El municipi veí també ha traslladat la voluntat que prosperi l'hospital de referència Vicente Ferrer que hauria de donar servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, descartant les places concertades amb l'idcsalud Hospital General de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.