El Parlament rebutja portar als tribunals l'article de Bea sobre la Brimo


Temes relacionats

Carta oberta a SAP-UGT, els Mossos i la seva divisió de la Brigada Mòbil (12/mai/13)

Abans era persona, ara sóc de la CUP! (11/mai/13)

El SME-CCOO se suma a les crítiques contra el regidor de la CUP Ignasi Bea ( 9/mai/13)

Un sindicat de Mossos carrega contra un regidor de la CUP per criticar la BRIMO ( 8/mai/13)

Carta de rèplica al regidor de la CUP Ignasi Bea ( 8/mai/13)

Abans eren persones, ara són de la BRIMO ( 3/mai/13)


  • Comparteix:

Ignasi Bea

Ignasi Bea

La comissió d'Interior del Parlament ha rebutjat la proposta del PP de portar als tribunals un article del regidor de la CUP Ignasi Bea per ser ofensiu amb els Mossos d'Esquadra. La resta de partits no ha donat suport a la iniciativa, però sí que ha defensat la tasca del cos policial.

En l'article, publicat a Cugat.cat amb el títol 'Abans eren persones, ara són de la Brimo', Bea assegurava que malgrat que ell no havia consumit mai estupefaents durs, 'diria que els antiavalots d'ahir presentaven tots els símptomes associats al consum de cocaïna', en referència a una manifestació.

A partir d'aquest i altres fragments, el PP ha denunciat que l'article contenia afirmacions ofensives que podien atemptar contra l'honor i la imatge dels agents del cos dels Mossos d'Esquadra, ja que no es podien acreditar. El diputat del PP Pere Calbó ha defensat, sense èxit, que el govern porti el cas als jutjats.

Pere Calbó

Cal que el Parlament es pronunciï en aquest tipus de situacions.


CiU ha elogiat la feina del cos policial però s'ha desmarcat de l'intent de portar la columna d'opinió als jutjats. ERC també ha defensat la tasca dels Mossos d'Esquadra, però ha votat en contra de la proposta del PP amb l'argument que cal respectar la llibertat d'expressió.

El PSC s'ha abstingut en la votació, tot i rebutjar el contingut de l'article del regidor de la CUP. Segons els socialistes, no hi havia prou elements de judici per instar el govern a portar 'aquestes ofenses verbals' als tribunals.

ICV-EUiA s'ha desmarcat dels continguts de l'article de Bea, però no ha donat suport al text del PP. C's també ha criticat l'article, però també s'ha abstingut en la votació per portar la columna als jutjats.

El representant de la CUP, David Fernández, no ha participat a la comissió en estar reunit amb el president, Artur Mas, per tractar la pregunta de la consulta sobre el futur de Catalunya.

En canvi, a la comissió d'Interior ha tirat endavant una part de la proposta del PP que reconeixia i posava en valor la tasca dels Mossos d'Esquadra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.