Els beneficiaris de les bonificacions del rebut de l'aigua s'amplien


  • Comparteix:

L'acord té l'objectiu d'ajudar més famílies del municipi / Font: Localpres

L'acord té l'objectiu d'ajudar més famílies del municipi / Font: Localpres

L'Ajuntament ha acordat amb Sorea i la Fundació Agbar ampliar les bonificacions de la factura de l'aigua a les famílies amb menys recursos. La renovació del conveni dóna ara la potestat als Serveis Socials per decidir qui es pot acollir a aquesta ajuda semestral i renovable. Per percebre-la, ja no serà necessari acreditar la renda mínima d'inserció.

Fins ara, la bonificació de la factura de l'aigua només arribava a les persones beneficiàries de la renda d'inserció mínima (RMI). Amb el nou conveni ja no cal acreditar la percepció del RMI perquè la nova bonificació s'amplia a totes les famílies que Serveis Socials consideri que no poden afrontar el rebut de l'aigua.

La novetat implica que l'ajuda passi de ser una bonificació trimestral a semestral, amb un total de 72 euros per sis mesos. L'ajut es calcula en base a un consum de 100 litres d'aigua per persona i dia.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que s'amplien les persones beneficiàries que rebran l'ajut sempre que siguin usuàries de Serveis Socials. El regidor de l'àrea, Raül Grangé, ha destacat que no es podran reduir tots els conceptes de la factura però sí els que depenen de l'Ajuntament.

Conesa - Grangé

És una millora d'un servei intern perquè donem una oportunitat que donàvem als PIRMI a altres famílies. / El que no es pot reduir són totes les taxes de la factura, però sí es reduirà la de l'Ajuntament.


El director de Sorea, Joan Cristià, ha expressat que el nou acord simplifica i presta una atenció més propera a les persones que poden acollir-se a aquesta ajuda perquè ara són els Serveis Socials qui tria els beneficiaris.

Joan Cristià

Hem renovat l'acord fent-lo més proper i, respecte el conveni incial, se simplifica. És per a un període de sis mesos quan abans calia fer-ho per cadascuna de les factures.


El consistori ha intentat traslladar les condicions d'aquest conveni a la resta de companyies de subministraments, però l'acord no ha estat possible, segons Grangé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.