L'acord amb l'EMD s'aprova malgrat l'informe desfavorable de l'interventor


Temes relacionats

El Síndic recomana reduir el temps de resposta municipal davant les queixes (16/des/13)

Sant Cugat i Valldoreix fixen el conveni econòmic fins al 2016 (27/nov/13)

L'arribada d'habitatge públic a Valldoreix, més a prop (27/nov/13)


  • Comparteix:

Puig i Conesa, en el moment de signar l'acord

Puig i Conesa, en el moment de signar l'acord

Tots els partits, tret del PP, han aprovat al ple la ratificació del nou conveni econòmic entre l'Ajuntament i Valldoreix que regula les aportacions de les administracions pels serveis que presten al territori. L'informe de l'interventor, que qualifica l'acord de 'lesiu' per al consistori, ha motivat els recels del PSC, ICV-EUiA i la CUP, malgrat que finalment hi han votat a favor. El PP ha fonamentat el vot contrari en el contingut de l'informe, que considera l'EMD d''ineficient i insolidari'.

L'informe de l'interventor de l'Ajuntament, Francesc Carulla, el contingut del qual ha avançat Cugat.cat, s'ha mencionat a la sessió plenària que ha aprovat la ratificació del nou conveni econòmic entre el consistori i l'EMD. Les consideracions desfavorables de l'interventor han amoïnat l'oposició, tot i que ha defugit encetar el debat i centrar-se en la consecució de l'actualització del marc econòmic-financer entre les dues administracions.

No obstant això, la CUP ha afirmat que l'informe demostra que hi ha un conflicte amb Valldoreix, mentre que ICV-EUiA creu que l'interventor el que fa es qüestionar les figures de les EMD. El PSC ha remarcat la necessitat que el conveni aprovat es porti a compliment 'per no repetir capítols del passat'. Tots ells i CiU han votat a favor del text, tret del PP que ha considerat inviable donar suport a l'acord amb l'informe de l'interventor sobre la taula, tal com ha afirmat el regidor Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Hem posat en dubte la idoneïtat d'aquest conveni per les observacions de l'interventor d'anàlisi del conveni, que diu que l'Ajuntament surt perjudicat davant l'EMD en els intercanvis econòmics.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha rubricat que l'equip de govern 'no comparteix' la valoració feta per l'interventor. Brugarolas ha assegurat que l'acord fixat és 'bo per a la ciutadania'.

Carles Brugarolas

Allò que es pugui gestionar des de major proximitat a la ciutadania sense que hi hagi una gran deficiència, comporta un servei a la ciutadania.


El nou conveni econòmic-financer estava pendent d'actualitzar des de 2006. Vigent fins al 2016 i prorrogable a quatre anys, el nou marc econòmic estableix una aportació neta de Sant Cugat a Valldoreix de 3'7 milions, i una de 2'2 milions de l'EMD a l'Ajuntament. L'aportació santcugatenca suposa un 65% del pressupost de l'EMD.

Fins ara, els costos dels serveis es fixaven i actualitzaven anualment d'acord amb uns percentatges de creixement d'ingressos, fet que desembocava en aportacions globals poc ajustades a la realitat. A més, el document antic funcionava amb un cens de població de Valldoreix que no estava actualitzat. Ara, el nou conveni ajusta les aportacions a les dades reals basant-se en l'ús de les memòries de costos i el cens actualitzat de la població de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.