Noves crítiques al ple per la presència de militars a Collserola


Temes relacionats

El CASC denuncia la reiterada presència de militars al Parc de Collserola (21/gen/13)

El Consorci del Parc de Collserola nega tenir potestat per impedir les pràctiques militars a la serra (18/des/11)

Reclamen al Consorci de Collserola la prohibició de les pràctiques militars amb un manifest (27/nov/11)

Sant Cugat, contra les pràctiques militars al parc de Collserola (18/oct/11)


  • Comparteix:

L'Ajuntament s'ha mostrat contrari a les pràctiques militars a Collserola / Fotografia: CASC

L'Ajuntament s'ha mostrat contrari a les pràctiques militars a Collserola / Fotografia: CASC

L'Ajuntament vol que el pla d'usos que està elaborant el Consorci del Parc Natural de Collserola, entitat de la qual forma part, no inclogui la presència de militars. Amb aquesta gestió, el consistori espera complir amb una moció aprovada fa dos anys en què el ple rebutjava les pràctiques militars al parc. El CASC ha denunciat de nou al ple la presència de militars en aquesta zona.

L'equip de govern ha reiterat el seu compromís amb la lluita contra la presència de militars a Collserola. Arran d'una intervenció del membre del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) José Fernando Mota en el torn de participació ciutadana del ple, el regidor de Medi Ambient Joan Puigdomènech ha explicat que el Consorci està elaborant un pla d'usos del recinte. Un document en què l'Ajuntament espera que no s'incloguin les pràctiques militars que s'han dut a terme en els últims anys.

En la seva intervenció Mota ha lamentat que en els últims anys no s'hagi aconseguit eradicar les pràctiques militars al parc, malgrat les diverses accions que han dut a terme el CASC i altres entitats en aquest sentit. En aquest sentit, Mota també ha recordat que l'Ajuntament es va comprometre amb aquest objectiu a través d'una moció al 2011.

El ple municipal va aprovar fa dos anys una moció, presentada inicialment per la CUP però esmenada per CiU, en què es comprometia a instar al Consorci del Parc Natural de Collserola a no autoritzar més pràctiques militars. En aquell moment l'òrgan va al·legar que no tenia potestat jurídica per impedir aquests exercicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.