L'equip de govern atura una moció de suport al model de transport sanitari


  • Comparteix:

El sector està en lluita / Foto: ACN

El sector està en lluita / Foto: ACN

Els vots de l'equip de govern han tombat una moció socialista encaminada a donar suport al model de transport sanitari públic i pels drets dels treballadors del sector de les ambulàncies de la ciutat i la comarca. Tots els partits han donat suport a la proposta però l'equip de govern, format per CiU, l'ha rebutjada en considerar que 'no hi ha conflicte' en aquest àmbit.

El PSC considera que les retallades estan posant en perill el model actual de transport sanitari. A més, denuncia que la reducció de l'aportació pública a les empreses concessionàries s'ha carregat en el sou dels treballadors. Per tot això, la formació demanava que el consistori es dirigís a la Generalitat per reclamar el mateniment del model recuperant la retallada. Un altre punt, com ha explicat el regidor del PSC Per Soler, proposava que l'Ajuntament actués com a mitjancer entre les parts implicades.

Pere Soler

Demanem posar-nos al costat dels treballadors com hem fet amb altres empreses. Volem que l'Ajuntament faci de mediador entre les parts afectades.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, s'ha mostrat contrària a la proposta en considerar que 'no té sentit' a Sant Cugat. Pellicer ha explicat que s'han mantingut contactes amb responsables del sector i ha relativitzat l'impacte de les retallades en el servei i en les condicions laborals dels treballadors. La responsable de l'àrea, a més, ha rebutjat la possibilitat que el consistori actuï com a mediador ja que, segons ha dit, 'no hi ha conflicte'.

Susanna Pellicer

La moció està basada en una situació de vaga i ens demanen fer de mediadors quan aquest conflicte no existeix. A Sant Cugat això no té sentit.


La resta de partits han votat a favor de la mesura des de diferents punts de vista. El PP hi ha donat suport amb l'argument que d'aquesta manera es pot prevenir un possible problema. ICV-EUiA, en paral·lel, ha enumerat altres mancances de l'àmbit sanitari que pateix la ciutat. La CUP ha recordat, a més, les reivindicacions dels treballadors de l'àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.