L'EMD acomiada el 2013 aprovant el nou acord econòmic i l'arribada de Promusa


Temes relacionats

Llum verda del ple a l'arribada d'habitatge públic a Valldoreix (17/des/13)

L'acord amb l'EMD s'aprova malgrat l'informe desfavorable de l'interventor (17/des/13)

L'EMD aprova uns comptes de 8'6 milions amb una inversió de 580.000 euros (22/nov/13)

L'EMD de Valldoreix congela la majoria de taxes i preus públics de l'any vinent ( 6/nov/13)


  • Comparteix:

Moment del debat de la junta de veïns d'aquest dijous

Moment del debat de la junta de veïns d'aquest dijous

La junta de veïns de Valldoreix ha donat llum verda aquest dijous al nou acord econòmic amb Sant Cugat amb els vots a favor de CiU-Actuem, a l'equip de govern, i de la Candidatura de Progrés, i l'abstenció del PP. El PP ha argumentat el seu vot adduint que el nou conveni no s'ha traduït en més diners per al territori.

El nou conveni econòmic-financer estava pendent d'actualitzar des de fa set anys. Amb eficàcia des de gener de 2013 i vigència fins el 2016, el document és prorrogable a quatre anys. El marc econòmic estableix una aportació neta de Sant Cugat a Valldoreix de 3'7 milions i una de 2'2 milions de l'EMD a l'Ajuntament.

Fins ara, els costos dels serveis es fixaven i actualitzaven anualment en funció d'uns percentatges de creixement d'ingressos, fet que portava a aportacions globals poc ajustades a la realitat. A més, l'acord antic funcionava amb un cens de població de Valldoreix que no estava actualitzat. Ara, el nou conveni ajusta les aportacions a les dades reals basant-se en l'ús de les memòries de costos i el cens actualitzat de la població de Valldoreix.

Els vocals del PP, Josep Maria Canals, i de la Candidatura, Carme Babiloni, han exposat les diferències amb el text sobre el rendiment econòmic i alguns aspectes com la Policia Local, l'assistència social i la cultura, respectivament.

Canals i Babiloni

Increment en el resultat econòmic per a Valldoreix no s'ha traduït. / En general estem molt d'acord. Considerem que l'import de la Policia Local no correspon amb el servei que es rep.


La junta de veïns també ha vist l'aprovació del conveni que farà possible el desenvolupament urbanístic de la plaça de l'estació per construir habitatge públic. A canvi de la cessió per part de Valldoreix del solar de la plaça, Sant Cugat cedeix al territori el passeig del Nard, els terrenys de davant del CAP i el tram entre el carrer de Mossèn Cinto i les dues rieres.

CiU-Actuem hi ha votat a favor, mentre que la CPCV i el PP hi han votat en contra. L'oposició ha mostrat el vot contrari per la retirada de l'informe tècnic, tot i que l'equip de govern ha explicat que va ser de manera voluntària. La CPCV ha afegit una manca d'informació abans de la signatura del conveni, mentre que el PP ha argumentat que s'ha signat sense saber si altres terrenys de Sant Cugat eren més apropiats per al territori.

La sessió també ha servit per aprovar de forma definitiva els pressupostos de 2014 amb els vots a favor de CiU-Actuem i el PP, i l'oposició de la Candidatura. També de forma definitiva, els partits han aprovat per unanimitat les noves ordenances fiscals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.