Llum verda del ple a l'arribada d'habitatge públic a Valldoreix


Temes relacionats

L'arribada d'habitatge públic a Valldoreix, més a prop (27/nov/13)


  • Comparteix:

Els pisos de protecció oficial anirien a la zona de l'estació de Valldoreix / Foto: Fgc.cat

Els pisos de protecció oficial anirien a la zona de l'estació de Valldoreix / Foto: Fgc.cat

L'arribada d'habitatge públic a Valldoreix comença a caminar amb l'aprovació per ple del conveni urbanístic que desenvoluparà la nova centralitat a la plaça de l'estació. CiU, ICV-EUiA i la CUP hi han votat a favor, mentre que el PP i el PSC s'han abstingut en opinar que la gestió del conveni per part de les dues administracions no s'ha fet de forma equilibrada.

El conveni aprovat sorgeix de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de les zones verdes de Valldoreix. Un canvi de planejament que comporta la reestructuració de les zones verdes de les rieres de Can Nonell i Can Clavell i la generació de 26 finques, arran de la compra de Can Monmany.

Davant la creació d'aquestes 26 parcel·les, l'Ajuntament i Promusa van considerar 'oportú', segons el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, generar una nova centralitat a la zona de l'estació de Valldoreix.

Pere Casajoana

És susceptible de crear una nova centralitat com s'ha fet a Mira-sol i Volpelleres. Es va creure oportú sol·licitar a l'EMD la cessió per desenvolupar habitatge públic.


Una nova centralitat que permetrà, per primera vegada, la creació d'habitatge públic a Valldoreix. Per desenvolupar la zona urbanísticament a tal efecte, Ajuntament i EMD han acordat un intercanvi de terrenys. A canvi de la cessió per part de Valldoreix del solar de la plaça de l'estació, Sant Cugat cedeix al territori el passeig del Nard, els terrenys del parc de davant del CAP i el tram comprès del carrer de Mossèn Cinto entre les dues rieres.

L'oposició s'ha felicitat per l'arribada d'habitatge públic al territori, però amb diferents consideracions de vot. ICV-EUiA ha apuntat que l'EMD ha sortit perdent en l'operació en termes econòmics, mentre que la CUP ha dit que la creació de pisos públics a Valldoreix soluciona una demanda històrica. Les dues formacions han donat suport a la proposta.

El PP i el PSC han parlat de 'desequilibris' en l'operació i s'han abstingut. El PP considera que l'intercanvi de terrenys és desproporcionat a favor de Sant Cugat i el PSC ha lamentat que l'EMD no hagi tingut una major intervenció en la negociació. Escoltem el socialista Ferran Villaseñor i el popular Bruno de Salvador.

F. Villaseñor/ B. de

El conveni hauria d'haver tingut una cogestió més àmplia, perquè hi ha centralització per part de Sant Cugat. / Com s'intercanvien aquests terrenys? Per cert, en un intercanvi de lots totalment desproporcionat.


La modificació del PGM de les zones verdes es portarà a aprovació provisional al primer trimestre de 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.