Sant Cugat se sumarà al recurs contra la reforma local que anirà al Constitucional


Temes relacionats

L'alcaldessa anuncia que enfortirà la lluita contra l'exclusió social (18/des/13)

La masia de Can Quitèria, possible ubicació d'un Espai Grau-Garriga (18/des/13)

Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa (18/des/13)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, anuncia que la reforma local que impulsa el govern espanyol es recorrerà al Tribunal Constitucional perquè vulnera els drets de les persones. Sant Cugat, segons Conesa, se sumarà a la impugnació de la llei que s'està treballant des de diverses entitats municipalistes de l'Estat espanyol. El text s'aprovarà de forma definitiva dijous al Congrés dels Diputats.

L'alcaldessa ha explicat que cal sumar-se a la iniciativa que s'està impulsant des del municipalisme per aturar la 'llei agressiva' que ha preparat el govern espanyol. En concret, per elevar el recurs al Constitucional es necessita el suport de 1.700 consistoris de tot l'Estat i que representin una setena part de tota la població.

Mercè Conesa

Ens sumarem a la iniciativa contra aquesta llei. Si arriba al Constitucional, serà la primera vegada que ajuntaments de diversos colors polítics s'ajunten per lluitar contra una llei tan agressiva.


Segons l'alcaldessa, consistoris, diputacions, Generalitat i associacions municipalistes treballen en diverses alternatives per evitar la pèrdua de les competències que ara assumeixen. Una de les primeres que podrien perdre els ajuntaments són les relacionades amb els Serveis Socials, que haurien de passar a mans de la Generalitat abans del 31 de desembre de 2015.

A la pregunta de si contempla la desobediència a l'aplicació de la reforma, Conesa ha obert la porta a tots els escenaris.

Mercè Conesa

Estem estudiant quines vies tenim i potser algun dia hem de dir que no li fem cas. Però per ara no li ho puc dir, perquè s'estan estudiant diverses vies.


Conesa ha defensat la tasca que fan els consistoris i recorda que són les administracions que menys deute han generat en el total de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.