Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa


Temes relacionats

El PSC reclama lligar eficiència energètica i ocupació ( 3/oct/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat disposarà d'aquí a dos anys d'una central de biomassa a l'entorn de Can Calopa. La planta funcionarà amb residu forestal o de la poda de Collserola. L'Ajuntament buscarà finançament a la UE per tirar endavant el projecte.

L'energia que s'obtingués de la biomassa es faria servir en edificis municipals i en empreses del sector farmacèutic. Conesa subratlla que cal complir diversos requisits per fer el projecte realitat.

Mercè Conesa

Per comptar amb recursos europeus, necessitem suport d'empreses, generar feina per a persones amb risc d'exclusió i poternciar l'economia verda.


Una consultora alemanya està assessorant l'Ajuntament en el projecte, ja que al land d'on és aquesta empresa hi ha una planta similar a la que es vol instal·lar a Sant Cugat, a prop de la farmacèutica Boehringer Ingelheim.

L'entesa amb el Parc de Collserola permetria aprofitar la fusta de la zona, mantenir l'àrea neta, generar energia verda i crear ocupació a la planta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.