El PSC aprova la instal·lació d'una central de biomassa però vol més sostenibilitat


Temes relacionats

Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa (18/des/13)

La ciutat fa un primer pas per millorar la gestió forestal de Collserola (17/jun/13)


  • Comparteix:

Els regidors del PSC Pere Soler i Ferran Villaseñor

Els regidors del PSC Pere Soler i Ferran Villaseñor

El PSC veu amb bons ulls que el futur centre de biomassa que s'ubicarà a Can Calopa aprofiti el sotabosc del Parc de Collserola. Tot i així, els socialistes lamenten que l'equip de govern no hagi impulsat una normativa per agafar llenya d'ús domèstic.

Els socialistes celebren la decisió de l'equip de govern d'acollir una central de biomassa, un projecte que serà una realitat en dos anys i que podria aprofitar la fusta de la zona de Collserola. De totes maneres, el partit lamenta que l'Ajuntament no hagi promogut una normativa per regular la recollida domèstica de llenya per escalfar les llars. Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, els dos usos són totalment compatibles.

Ferran Villaseñor

Caldria obrir la mà a que els veïns recollissin la fusta de manera regulada.


El PSC remarca que l'extracció de fusta del sotabosc és una aposta socialista de fa molt de temps. A més, els socialistes recorden la seva proposta de que les empreses externes que s'ocupin de la recollida de la fusta tinguin en compte les persones en atur de Sant Cugat i també els plans d'ocupació.

El grup municipal socialista va presentar al ple de juny una esmena a la moció de CiU sobre la gestió forestal sostenible de Collserola. La proposta, que va ser rebutjada per la formació nacionalista, reclamava delimitar una zona de bosc públic perquè les famílies interessades agafessin llenya per escalfar les seves llars. L'equip de govern va tombar la proposta per 'manca de coherència' amb la resta de la moció.

La nova central de biomassa estarà operativa d'aquí a dos anys. Una consultora alemanya està assessorant l'Ajuntament en el projecte, ja que al land d'on és aquesta empresa hi ha una planta similar a la que es vol instal·lar a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.