Una cinquantena de persones es manifesta contra la llei de l'avortament


  • Comparteix:

Unes 50 persones, convocades per partits i entitats d'esquerra, s'han manifestat davant la seu del PP contra l'aprovació de la contrareforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha valorat el nou text perquè, diu, defensa millor els drets de les mares i els fills.

Arran ha subratllat que aquesta contrareforma suposa un retrocés de gairebé 30 anys en matèria de dret a l'avortament. L'avantprojecte de llei limitarà a dos els supòsits d'interrupció voluntària de l'embaràs. Un d'ells serà en cas de violació i l'altre serà si hi ha risc físic o psicològic per a la mare. En aquest segon cas, un dels motius perquè la mare se senti en risc psíquic podrà ser la malformació del fetus, però hi haurà d'haver un informe mèdic sobre el nadó i un psicològic sobre la mare.

La membre d'Arran Laia Baró i el secretari de Política Municipal d'ERC, Èric Gómez, han mostrat el seu posicionament contrari a aquesta normativa.

E. Gómez - L.Baró

Des de sempre hem defensat el dret a l'avortament de manera lliure i gratuïta. / Creiem que és una de les reformes més greus que s'està fent i és totalment inadmissible.


Diversos regidors dels partits d'esquerra del consistori; el PSC, ICV-EUiA i la CUP; han assistit a la manifestació per mostrar la seva oposició davant aquesta reforma.

Soler - Casamitjana

Hi ha un clar endarreriment i una mancança de diàleg. Posa en indefensió les dones. / Penso que no respecta la llibertat i crea inseguretats. / Ens porta a fa 35 anys, amb el PP estem tornant a les cavernes.


El PP ha defensat el nou text perquè protegeix més les dones, segons el portaveu del partit, Jordi Carreras.

Jordi Carreras

Estem convençuts que millora substancialment la situació. Està ple de garanties, és una manera de salvaguardar els drets de les mares i els fills. És una llei positiva.


La concentració ha posat el punt final amb la lectura d'un manifest per part del col·lectiu Hora Bruixa. A més, la CUP ha avançat en un comunicat que impulsarà juntament amb altres moviments les caixes de resistència per a dones que vulguin avortar i des del Parlament una llei pròpia de l'avortament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.