El jutjat del cas Método 3 investigarà Martorell per presumpte espionatge a Turu


Temes relacionats

'El Periódico', obligat a publicar una rectificació sobre Xavier Martorell (31/oct/13)

Martorell dimiteix del seu càrrec al govern pel 'cas Método 3' ( 5/jun/13)

Els partits amb representació al consistori valoren la dimissió de Martorell ( 6/jun/13)

Recasens, convençut que no va ser Martorell qui el va investigar ( 4/jun/13)

Martorell: 'No he encarregat mai cap investigació a un càrrec polític' (30/mai/13)

Turu no dóna crèdit a les explicacions de Martorell sobre la trama d'espionatge (30/mai/13)

Martorell compareix avui pels presumptes casos d'espionatge polític (30/mai/13)

Martorell compareixerà pels presumptes casos d'espionatge polític (26/mai/13)

Martorell també va investigar un càrrec de confiança de l'Ajuntament (19/abr/13)

Martorell va encarregar informes d'Amador i Recasens quan eren a l'equip de govern ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Admesa a tràmit la querella de Turu contra Martorell

Admesa a tràmit la querella de Turu contra Martorell

El jutjat del cas Método 3 investigarà Xavier Martorell per un presumpte encàrrec d'espionatge a l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix Montserrat Turu. El jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ha acceptat la querella presentada per Turu contra l'exregidor de Seguretat Ciutadana i el director de l'agència de detectius. La querella respon a un correu electrònic remès a Martorell amb informació sobre el sou, l'activitat professional i dades mèdiques de Turu, que va publicar 'La Vanguardia', segons ha explicat a Cugat.cat la querellant.

L'abril de l'any passat l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra per les informacions que indicaven que va ser investigada per l'agència de detectius Método 3, publicades a 'La Vanguardia' el febrer passat. Després que la denúncia no prosperés, Turu va decidir, a finals de novembre, querellar-se contra Martorell i contra el director de Método 3, Francisco Marco. Ara, el jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, el mateix que va haver d'arxivar la investigació del dinar de La Camarga, ha admès a tràmit aquesta querella, que apunta un presumpte delicte contra la intimitat i de revelació de secrets.

Montserrat Turu ha confirmat a Cugat.cat que ha ratificat aquest divendres la querella, fet que obre la porta investigar aquest suposat espionatge per encàrrec de Martorell.

Segons Turu, en cas de confirmar-se judicialment, es demostrarà que existia una intencionalitat política de perjudicar-la.

Montserrat Turu

Va passar el 2010, Martorell era regidor del Recoder. Volien buscar algun element per fer-me mal políticament. Vaig pensar que ho van fer per animar-me a no presentar-me als comicis.


Tot i que Turu deixa la investigació en mans de la justícia per esbrinar el fons dels fets, ha assegurat que les informacions publicades i atribuïdes a l'exregidor de Seguretat Ciutadana no la sorprenen.

Montserrat Turu

No m'estranya veient allò que vaig veure a Valldoreix i Sant Cugat durant vuit anys. Vaig veure actituds poc ètiques i interessades.


Ara el jutge citarà a declarar Marco i Martorell, com a garantia processal de defensa.

L'exdirector general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat i exregidor de Seguretat de la ciutat, Xavier Martorell, va presentar el juny passat la seva dimissió arran del cas 'Método 3', després que uns mesos abans deixés també el càrrec a CDC de Sant Cugat al·legant problemes de salut ocasionats per la pressió del cas.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Xavier Martorell, que ha declinat fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.