La CUP vol adaptar el servei de biblioteques a les necessitats actuals


Temes relacionats

Els santcugatencs disposen de més zones d'estudi des d'aquest dissabte (25/mai/13)

Ple extraordinari aquest dilluns per debatre els pressupostos ( 5/nov/12)

El Xalet Negre i Esade amplien l'oferta d'aules d'estudi a partir d'aquest dissabte (23/mai/12)

Els estudiants podrien tenir més aules d'estudi i amb més horari per a exàmens de juny (21/gen/09)


  • Comparteix:

La CUP vol racionalitzar el servei de biblioteques municipals / Font: Santcugat.cat

La CUP vol racionalitzar el servei de biblioteques municipals / Font: Santcugat.cat

La CUP reclama adaptar els horaris de les biblioteques a les actuals necessitats de la població. Per cobrir la demanda, el partit proposa amb una moció la creació d'una biblioteca de guàrdia, ampliar els horaris habituals de les biblioteques i que aquestes s'adaptin a l'època d'exàmens.

La CUP considera que els actuals horaris de les biblioteques públiques són molt restringits per a una ciutat de més de 80.000 habitants i proposa que el seu horari habitual sigui de nou del matí a deu de la nit de dilluns a dissabte, excepte els dies festius.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha destacat el volum de gent jove que té Sant Cugat i que fa ús de les biblioteques. Bea ha posat de manifest que amb l'ampliació dels horaris es millorarà el servei públic.

Ignasi Bea

Som una ciutat amb una població important, amb molta gent jove i considerem que no són gaire lògics els horaris de les biblioteques. Per nosaltres ampliar els horaris és donar un servei millor.


La formació també destaca l'elevada població estudiantil, un col·lectiu que té la necessitat de dur a terme les seves activitats acadèmiques en uns horaris tan amplis com sigui possible. Per aquest motiu, la CUP planteja la creació d'una biblioteca de guàrdia, un servei que s'haurien de repartir les dues biblioteques públiques i el futur equipament de Volpelleres. Aquesta proposta funcionaria com un servei itinerant que les biblioteques públiques s'haurien de repartir per garantir que un d'aquests espais estigui obert de dilluns a dissabte fins a la mitjanit.

La moció també reclama que es tinguin en compte les èpoques de més demanda d'espai per a l'estudi per oferir de manera coherent i amb horaris ampliats, aules d'estudi extres. El partit considera que les ampliacions d'aules actuals són insuficients i que l'estudiantat local es desplaci a les universitats a fer ús de les seves biblioteques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.