El PSC reclama solucions per aflorar els habitatges buits de les entitats financeres


Temes relacionats

La PAH discrepa de Grangé i aposta per sancionar bancs també a Sant Cugat ( 9/gen/14)

Habitatge sosté que els bancs de la ciutat tenen tots els seus pisos buits al mercat ( 8/gen/14)


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa a la seu del PSC

Imatge de la roda de premsa a la seu del PSC

El PSC emplaça tots els grups polítics a treballar per fer sortir al mercat els pisos buits de la ciutat propietat de les entitats financeres i veu amb bons ulls fer ús de la capacitat sancionadora que preveu la Llei del Dret a l'Habitatge. Per aquest motiu, reclama establir un cens d'habitatges buits i requerir als bancs que destinin aquestes vivendes a venda o lloguer a preus de mercat.

Seguint l'exemple de Terrassa, que ja ha establert una taxa destinada a aquests habitatges buits, el PSC demana estudiar la manera d'aflorar a preus de mercat les vivendes santcugatenques que faci més de dos anys que estiguin sense habitar. El portaveu local del PSC, Ferran Villaseñor, ha detallat el procés que s'hauria de seguir en relació a aquesta problemàtica.

Ferran Villaseñor

L'Ajuntament pot fer el cens i fer el requeriment al propietari per posar-lo en circulació i se l'informa de la capacitat sancionadora en cas de no fer-ho.


Els socialistes consideren que cal trobar la via jurídica per implementar aquesta capacitat de control i sanció que preveu la llei i insta a trobar solucions entre totes les forces polítiques i les diferents institucions, començant per la Generalitat i les dues associacions catalanes de municipis. En aquest sentit, demanen que l'alcaldessa, Mercè Conesa, insti la Generalitat a definir el reglament sancionador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.