El PSC vol crear una xarxa de desfibril·ladors als punts clau de la ciutat


  • Comparteix:

Els desfibril·ladors serveixen per reactivar la funció cardíaca

Els desfibril·ladors serveixen per reactivar la funció cardíaca

El PSC demanarà instal·lar una xarxa de desfibril·ladors als punts clau de la ciutat amb una moció al ple. La formació subratlla que a Sant Cugat només hi ha un equip desfibril·lador, ubicat als vehicles de la Policia Local, i considera que 'és del tot insuficient'.

Els socialistes presentaran una moció per demanar la creació d'una xarxa de desfibril·ladors municipal (XADEMU) als punts estratègics de la ciutat, com els equipaments esportius, les seus dels consells de barri, els edificis públics i les escoles, entre d'altres.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat que la moció insta a concretar una inversió plurianual per crear un pla que estudiï les zones on s'han de col·locar els desfibril·ladors, així com adequar els plans d'autoprotecció amb aquest nou pla.

Ferran Villaseñor

Demanem que hi hagi una inversió plurianual per crear un pla de desfribil·ladors municipal. Cal adequar els plans d'autoprotecció amb la incorporació de la xarxa de desfibril·ladors.


De fet, amb aquesta mesura es dóna compliment a un decret de la Generalitat que obliga els Ajuntaments a adequar els plans d’autoprotecció locals dels espectacles públics, de les activitats recreatives i dels establiments i espais oberts al públic, que han de comptar amb la instal·lació de desfibril·ladors.

Les dimensions de Sant Cugat i la dispersió dels nuclis residencials i els equipaments són els motius que defensa el PSC per instal·lar aquesta xarxa. Per això, els socialistes demanen a l'equip de govern que 'faci un pas endavant en la inversió per a aquests aparells' i també engegui una campanya de divulgació ciutadana per donar a conèixer la utilitat dels desfibril·ladors. La formació espera que la moció compti amb el suport de tots els grups municipals i pugui ser institucional.

Els desfibril·ladors són aparells electrònics que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria de la persona afectada. L'aparell genera una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels 10 minuts de l'aturada cardiorespiratòria, pot reactivar la funció cardíaca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.