L'Ajuntament reclama mantenir els 450.000 euros d'aportació de la Generalitat


  • Comparteix:

Sant Cugat és un dels més de 100 municipis que queden fora del Fons de Cooperació Local

Sant Cugat és un dels més de 100 municipis que queden fora del Fons de Cooperació Local

L'Ajuntament ha presentat al·legacions al Fons de Cooperació Local del 2013, del qual el municipi ha quedat exclòs arran dels canvis en els criteris de distribució i no rebrà cap partida. El consistori esperava percebre de la Generalitat uns 450.000 euros per aquest concepte, que ja estaven previstos en el pressupost del 2013.

Sant Cugat és un dels més de 100 municipis que han quedat fora del Fons de Cooperació Local del 2013. Enguany, el govern ha canviat els criteris de distribució d'aquest fons, que correspon a la participació de les ciutats en els ingressos del govern en funció d'aspectes demogràfics i econòmics. Ara, els ajuntaments als quals la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) és superior a l'aportació de la Generalitat deixen de percebre aquesta dotació.

És per això que l'equip de govern ha presentat al·legacions. Segons han informat a Cugat.cat fonts municipals, es tracta de tres al·legacions que reflecteixen el posicionament municipal davant l'exclusió de Sant Cugat. En concret, l'Ajuntament lamenta que el canvi de criteri en la distribució del fons s'hagi fet a finals d'any sense deixar marge de maniobra als consistoris. De fet, Sant Cugat preveia ingressar uns 450.000 euros per aquest concepte.

A més, l'equip de govern reclama sensibilitat a la Generalitat cap als ajuntaments, als quals se'ls exigeix rigor pressupostari i contenció de la despesa. En aquesta línia, les al·legacions apunten que probablement l'Ajuntament haurà de retornar, una vegada feta la liquidació, una part de la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) per una previsió inicial molt optimista, fet que deixarà Sant Cugat sense poder accedir al Fons de Cooperació Local i havent de retornar part del fons estatal.

L'Ajuntament, que ja ha enviat a la conselleria de Governació les seves al·legacions, espera que la Generalitat sigui sensible a les seves demandes. D'aquesta manera, Sant Cugat se suma a altres municipis com Sabadell i Terrassa que també han recorregut el Fons de Cooperació Local i, fins i tot, es plantegen iniciar accions legals davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Les entitats municipalistes també han expressat el seu malestar pel canvi de criteri en la distribució del fons, enguany dotat amb 37,5 milions d'euros, un 60% menys que al 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.