Els santcugatencs demanen la independència amb la campanya de l'ANC


  • Comparteix:

Els santcugatencs han demanat la independència amb una recollida massiva de vots organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). A Sant Cugat s'han instal·lat 12 punts de recollida de vots amb prop de 125 voluntaris que, durant tot aquest cap de setmana, busquen l'adhesió dels ciutadans a la campanya, que s'ha desenvolupat a àmbit nacional.

Sota el títol 'Signa un vot per a la independència', la campanya s'empara en el dret de petició individual per sol·licitar als càrrecs electes que celebrin la consulta. En cas que el govern espanyol ho impedeixi, sol·licita al Parlament que proclami la independència de Catalunya amb una declaració unilateral. A Sant Cugat, la branca local de l'ANC ha col·locat punts de recollida a la plaça d'Octavià, al Club Muntanyenc, a Mira-sol Centre i al Casal de les Planes, entre d'altres.

La campanya es va engegar el juny de l'any passat i Sant Cugat va participar-hi en una prova pilot. Aquest cap de setmana, però, l'ANC impulsa una recollida massiva de vots a Catalunya, tot i que la iniciativa seguirà acceptant adhesions fins a la data de la consulta. Es tracta d'una campanya per quantificar la demanda independentista i que també servirà per mostrar a la Unió Europea la voluntat dels ciutadans, segons ha explicat el coordinador local de la recollida de vots, Vicenç Alegre.

Vicenç Alegre

En cas que el govern espanyol prohibeixi la consulta, demanem als càrrecs electes que proclamin la independència de Catalunya.


Alegre també ha subratllat que els santcugatencs són receptius amb la independència i ha recordat la participació de la ciutat en actes com l'encesa de l'estelada i la via santcugatenca.

Vicenç Alegre

Una vegada constituïda l'ANC, tots els actes que hem fet han rebut un suport important de la ciutadania santcugatenca. Sempre hi ha una gran acollida.


L'ANC seguirà recollint vots durant aquest diumenge fins a les dues del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.