La CUP sol·licita al consistori que s'oposi a la Llei de Seguretat Ciutadana


  • Comparteix:

L'avantprojecte de llei castiga 'velles i noves formes de protesta', segons la CUP / Foto: Som Escola

L'avantprojecte de llei castiga 'velles i noves formes de protesta', segons la CUP / Foto: Som Escola

La CUP demanarà a l'Ajuntament que rebutgi l'Avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana amb una moció al ple. La formació considera que el text pretén castigar 'velles i noves formes de protesta' i assegura la impossibilitat del dret a defensa dels manifestants, ja que només 'garanteix la seguretat dels cossos policials'.

La CUP s'oposa a l'Avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana que el Consell de Ministres presentarà al Congrés dels Diputats perquè considera que 'delimita les llibertats de la ciutadania'. Segons la formació, amb aquest text el govern espanyol 'emmordassa els ciutadans' i pretén criminalitzar la protesta social perquè 'té por' de la població. El regidor de la CUP Ignasi Bea creu que la llei és una resposta 'matussera' al descontentament social i que el PP oculta aquesta situació amb repressió.

Ignasi Bea

Atempta frontalment contra els drets dels ciutadans. És una resposta matussera al creixent descontentament social que hi ha.


Per això, la CUP demanarà a l'Ajuntament, amb una moció al ple, que s'oposi a l'avantprojecte de llei i doni suport a les campanyes i manifestacions organitzades per rebutjar el text. També sol·licita al consistori que enviï els acords de la moció al ministeri de l'Interior, al Congrés dels Diputats i al departament d'Interior de la Generalitat.

L'avantprojecte de llei fixa com a infraccions molt greus set supòsits, entre els quals hi ha les concentracions davant les seus dels partits polítics durant la jornada de reflexió electoral, impedir un desnonament i les ofenses a l'Estat espanyol o bé a les comunitats autònomes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.