CiU alerta en una moció que el ministeri de Justícia vol eliminar el jutjat de pau


  • Comparteix:

La portaveu de CiU, Cristina Paraira

La portaveu de CiU, Cristina Paraira

CiU demanarà amb una moció al ple que el govern espanyol retiri les propostes de reforma de la Llei de Demarcació i Planta Judicial, que elimina més de 40 partits judicials i els prop de 900 jutjats de pau que hi ha a Catalunya. La formació també presentarà una moció de suport a l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta.

La moció rebutja les propostes presentades pel ministeri de Justícia que modifiquen la Llei de Demarcació i Planta Judicial, la Llei Orgànica del Poder Judicial i l'avantprojecte de llei de reforma integral dels registres. La portaveu municipal de CiU, Cristina Paraira, ha explicat a Cugat.cat que amb aquesta decisió Sant Cugat es quedaria sense jutjat de pau i sense els dos registres de la propietat i que els santcugatencs haurien de fer tots els tràmits des de Barcelona.

Cristina Paraira

Sant Cugat es quedaria sense jutjat de pau i sense els dos registres de la propietat. El jutjat de Rubí també desapareixeria i hauríem de fer-ho tot des de Barcelona. Una vegada més el que es fa per 'racionalitzar' acaba allunyant els serveis del ciutadà.


CiU també reclamarà al govern espanyol que transfereixi totes les competències relacionades amb l'administració de Justícia a la Generalitat.

En una segona moció, la formació demanarà a l'Ajuntament que doni suport a l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta. CiU emplaça el govern espanyol i la Generalitat a negociar l'organització de l'esdeveniment mitjançant la delegació de competències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.