El PP defensarà al ple la reforma de Llei de l'avortament


Temes relacionats

Dones amb iniciativa espera que la societat aturi la nova llei de l'avortament (13/gen/14)

El PSC emplaça Conesa a defensar la dona amb un 'no' a la Llei de l'avortament (27/des/13)

Una cinquantena de persones es manifesta contra la llei de l'avortament (20/des/13)

Capella (ERC): 'La llei de l'avortament és l'últim regal del PP a Rouco Varela' (20/des/13)


  • Comparteix:

El PP vol que Sant Cugat doni suport a l'avantprojecte de llei contra l'avortament

El PP vol que Sant Cugat doni suport a l'avantprojecte de llei contra l'avortament

El PP vol que Sant Cugat doni suport a la reforma de la llei de l'avortament aprovada pel Consell de Ministres espanyol el desembre passat amb un text que presentarà al ple. Amb aquesta mesura, la formació considera que es protegeix més l'embrió que amb la legislació a terminis, i reconeix el dret a la vida dels éssers humans amb deficiències.

El PP considera un despropòsit declarar com a 'dret' l'avortament i paradoxal que el no nascut no tingui dret a la vida però sí se li reconeguin drets hereditaris, com passa al Codi Civil Català. És per això que la formació porta aquest dilluns al ple municipal una moció de suport a la llei de protecció del fetus, la nova norma impulsada pel ministeri espanyol de Justícia, encapçalat per Alberto Ruiz-Gallardón.

El portaveu del partit, Jordi Carreras, ha discrepat que aquesta nova legislació tingui un caire religiós i ha conclòs que la diferència entre la llei actual i la futura és si es considera el fetus un ser humà o no. Carreras ha destacat que una dona quan es queda embarassada contrau unes obligacions amb el 'nou ésser' que ve al món.

Jordi Carreras

La dona pot quedar-se embarassada o no, però si se'n queda contrau unes obligacions respecte el nou ésser que ve al món, igual que la mare té obligacions amb el seu fill quan ha nascut.


La secció local ha defensat que la nova norma reforça la maternitat com un valor, garanteix el dret a l'objecció de consciència del personal sanitari i posa fi a l'avortament per part de menors d'edat sense el consentiment dels seus pares.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.