El PSC demana revisar el Concordat amb la Santa Seu


Temes relacionats

El ple insta el govern espanyol a clarificar l'exempció de l'IBI dels béns religiosos (15/oct/12)


  • Comparteix:

El PSC demana la reforma del Concordat amb la Santa Seu / Foto: Viquipèdia

El PSC demana la reforma del Concordat amb la Santa Seu / Foto: Viquipèdia

El PSC demana la revisió del Concordat entre l'Estat espanyol i la Santa Seu per garantir la igualtat entre confessions religioses, apostar per l'autofinançament i replantejar les exempcions tributàries. El partit, que ha escrit una moció que també signa ICV-EUiA, remarca que l'actual Concordat impedeix que Sant Cugat tiri endavant l'acord plenari perquè el govern espanyol clarifiqui l'exempció de l'IBI dels béns religiosos.

A través de la moció que presenta amb els ecosocialistes, el PSC instarà el govern espanyol a aplicar les mesures necessàries per garantir la igualtat per a totes les confessions religioses. Això passa, pel PSC, per l'actualització del Concordat entre l'Estat espanyol i la Santa Seu que data del 1979. Un document que, segons la formació, atorga un estatus de privilegi a la comunitat catòlica.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, creu que aquesta petició ha de comportar una reflexió a nivell de partit, considerant que la reforma del Concordat s'hauria d'haver fet ja quan el PSOE estava al capdavant del govern espanyol.

El text també defensa l'autofinançament de les confessions religioses i la reformulació de les exempcions vigents en taxes, impostos i aspectes tributaris, així com l'eliminació del mínim fixat sobre la recaptació de l'IRPF. En aquest sentit, Villaseñor apunta que el Concordat limita l'eliminació d'exempcions i és per això que Sant Cugat no ha pogut instar el govern espanyol a clarificar l'exempció de l'IBI dels béns religiosos, tal com es va acordar al ple.

Ferran Villaseñor

Ens hem vist collats i no hem pogut tirar la moció endavant. Té lògica demanar als partits que ens permetin avançar en aquella moció que vam aprovar.


La moció del PSC considera que 'cal una aposta clara i decidida' per a l'exercici al dret de la laïcitat de la societat i que l'Estat espanyol ha de garantir que no es produeixin capítols de discriminació per motius religiosos. També sol·licita el respecte a la laïcitat a l'espai públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.