Romeva i altres eurodiputats alcen la veu contra la nova Llei de l'avortament


  • Comparteix:

L'eurodiputat per ICV Raül Romeva / Foto: ACN

L'eurodiputat per ICV Raül Romeva / Foto: ACN

L'eurodiputat santcugatenc per ICV, Raül Romeva, ha destacat aquest dimecres que la gran majoria dels diputats del Parlament Europeu (PE) veuen amb 'indignació' el projecte de llei de l'avortament del govern espanyol. Segons Romeva, es tracta d'un missatge molt clar a l'Estat espanyol perquè aturi 'aquesta bogeria' i escolti el sentit comú majoritari a Europa.

Per Romeva, els plans de l'executiu de Rajoy de limitar el dret a l'avortament treuen Espanya del grup capdavanter en matèria de drets sexuals i reproductius i la situen en un grup 'anacrònic'. Segons l'ecosocialista, la gran majoria del PE coincideix amb aquesta lectura, també els del grup conservador.

L'eurodiputat d'ICV ha apel·lat a la Comissió Europea (CE) perquè 'faci el que li toca fer' que és ser 'garant dels tractats' i garanteixi aquest 'dret fonamental bàsic', el dret de les dones a tenir control sobre el seu propi cos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.