Nou retard en el projecte de soterrament de les línies d'alta tensió


Temes relacionats

Les torres d'alta tensió desapareixeran a mitjans de febrer (29/nov/13)

Comença la col·locació de les línies d'alta tensió que aniran soterrades (10/oct/13)

Les torres d'alta tensió que travessen Valldoreix i Mira-sol estaran soterrades a finals del 2012 (18/mar/11)

El soterrament de les línies d'alta tensió a Valldoreix serà una realitat el 2011 ( 7/set/10)

L'eliminació de les línies de mitja i alta tensió, pendents d'uns permisos de la Generalitat ( 8/oct/07)


  • Comparteix:

Una de les zones on s'estan soterrant aquestes línies

Una de les zones on s'estan soterrant aquestes línies

Els treballs de retirada de les torres d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol han patit un nou revés i finalitzaran més tard de l'última previsió calendaritzada, que era per a mitjans de febrer. El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que el projecte ha de passar ara un tràmit d'expropiació per la substitució d'una de les torres. És un procés que es portarà a aprovació al ple municipal de dilluns.

Pere Casajoana ha explicat en roda de premsa que quan es va fer el projecte tècnic de soterrament de les línies d'alta tensió, va haver-hi una manca d'entesa 'molt greu' entre els tècnics de Foment i els d'Endesa. Això va provocar un 'bunyol', segons el regidor, que afecta directament els veïns de l'avinguda del Baixador i que ara s'ha de solucionar.

Pere Casajoana

El bunyol venia a ser que la torre de conversió estava situada al mig de l'avinguda del Baixador. Els veïns sortien altament perjudicats.


Ara per solucionar aquesta qüestió s'ha de traslladar aquesta torre a un altre punt, exactament al carrer de Guadalajara, on hi ha un torre més petita, fer un treballs d'ampliació i expropiar una part de terrenys afectats. Tot plegat fa que el projecte final pateixi un 'lleuger' retard, segons Casajoana.

Pere Casajoana

Hem d'ampliar la superfície, expropiar-la i portar-la a audiència pública. Això ha de passar pel ple. Això comporta un lleuger retard en els treballs.


Els treballs de soterrament de les línies d'alta tensió és un projecte repartit entre l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, el departament de Treball i Indústria de la Generalitat i Endesa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.