L'Ajuntament nega pressions del govern en el procés de la pedrera Berta


Temes relacionats

La Generalitat pressiona l'Ajuntament pel cas de la pedrera Berta, segons la CUP (17/gen/14)

Valldoreix també al·legarà per evitar que bales d'ecoparc vagin a la pedrera Berta (16/gen/14)

Els partits, contraris i prudents a reomplir la pedrera Berta de bales d'ecoparc (15/gen/14)

L'empresa FCC demana dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta (15/gen/14)

L'Ajuntament al·legarà per evitar que bales d'ecoparc omplin la pedrera Berta (15/gen/14)


  • Comparteix:

Puigdomènech, en una imatge d'arxiu

Puigdomènech, en una imatge d'arxiu

El regidor de Medi Ambient desmenteix que la Generalitat, tal com ha dit la CUP, hagi pressionat el consistori perquè es posicioni a favor d'un abocador amb bales d'ecoparc a la pedrera Berta. Joan Puigdomènech referma el compromís que el sot només pot acollir terra i runa, i emplaça els partits a arrenglerar-se amb el consistori per salvar junts la pedrera.

La regidoria de Medi Ambient ha sortit al pas de les declaracions de la CUP que aquest divendres exposava que l'Ajuntament ha rebut pressions de la Generalitat perquè no s'oposi al dipòsit de bales d'ecoparc a la pedrera Berta. El regidor Joan Puigdòmenech ha negat cap pressió del govern al consistori, ni en concret cap als tècnics municipals com inicialment ha afirmat la CUP, tot i que després ha matisat aquest punt.

Joan Puigdomènech

L'Ajuntament no ha rebut cap pressió de la Generalitat. La nostra posició és coneguda i no és favorable a l'estudi d'impacte ambiental d'omplir la zona amb bales d'ecoparc.


Reblir el sot amb bales d'ecoparc és l'objectiu de l'empresa concessionària de l'espai, FCC, que al desembre sol·licitava el canvi de llicència d'activitat de la pedrera per posar-hi residus d'ecoparc. Joan Puigdomènech ha reiterat l'acord plenari, sorgit del conveni entre l'Ajuntament i la propietària Jaime Franquesa SL, perquè la pedrera només pugui acollir terra i runa.

El titular de Medi Ambient ha aprofitat per emplaçar la resta de partits a posicionar-se ara sobre el tema i arrenglerar-se amb el consistori per fer pinya per salvar la pedrera.

Joan Puigdomènech

En tota aquesta operació per salvar la pedrera, agrairíem que els partits s'hi posicionessin o al·leguessin per anar junts en la mateixa direcció.


Puigdomènech ha reconegut contactes, en els darrers temps, amb la Generalitat sobre el cas de la pedrera Berta, uns contactes que atribueix 'als habituals' entre dues administracions.

Sant Cugat, Valldoreix i el Papiol van reunir-se dimecres passat per preparar conjuntament les al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental presentat per la propietària de la pedrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.