El PP es queda sol en el suport a la reforma de la llei de l'avortament


Temes relacionats

Romeva i altres eurodiputats alcen la veu contra la nova Llei de l'avortament (15/gen/14)

El PP defensarà al ple la reforma de Llei de l'avortament (14/gen/14)

Dones amb iniciativa espera que la societat aturi la nova llei de l'avortament (13/gen/14)


  • Comparteix:

Crits antiavortistes, al ple de dilluns

Crits antiavortistes, al ple de dilluns

El PP s'ha quedat sol en la moció de suport a l'avantprojecte de la Llei de l'avortament. Els grups d'esquerra han votat en contra del text popular i han carregat contra la proposta de l'executiu espanyol, mentre que UDC s'ha abstingut i CDC ha donat llibertat de vot als seus regidors, que majoritàriament l'han rebutjada. Coincidint amb el debat, diversos col·lectius de la ciutat han entrat a la sala de plens per reivindicar l'avortament lliure i gratuït.

La moció del PP reclamava el suport municipal a l'avantprojecte de Llei de Protecció del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada, ja que considera que protegeix més l'embrió que l'actual legislació a terminis i reconeix el dret a la vida de les persones amb deficiències. A més, entén que la proposta impulsada pel ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón, considera el concebut no nascut com a un ésser viu i humà, contempla la maternitat com un valor, garanteix el dret a l'objecció de consciència del personal sanitari i prohibeix l'avortament per part de menors d'edat sense el consentiment dels pares.

En el seu argumentari, el text del PP afirma que la llei actual desprotegeix totalment l'embrió durant els primers tres mesos de gestació i considera un 'despropòsit ètic i antropològic' declarar com a dret l'avortament. El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha defensat que el debat sobre la normativa rau en la consideració d'ésser humà de l'embrió i ha reivindicat que la reforma de la llei proposada per l'executiu espanyol despenalitza la dona.

Jordi Carreras

La llei Zapatero penalitza la dona, tot i tenir dret. A la llei Gallardón no es penalitza la dona per primera vegada en 30 anys.


Cap dels grups municipals ha donat suport als arguments del PP. Tot i així, CDC ha donat llibertat de vot als seus regidors, que han votat en contra, menys Susanna Pellicer i Sílvia Cazorla que s'han abstingut. També s'ha abstingut UDC, ja que segons la seva presidenta, Cristina Paraira, el projecte compta amb poc consens i en aquests moments 'no aporta res'.

De la seva banda, els grups d'esquerra han votat en contra davant el que consideren un retrocés en els drets de les dones. El regidor del PSC Pere Soler ha advertit que la llei que planteja el govern espanyol dividirà les dones entre aquelles que podran avortar a l'estranger i les que ho faran a l'Estat espanyol de manera clandestina. Una visió compartida per la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana, que ha qualificat la proposta de llei d''inoportuna i retrògrada'. De fet, el regidor de la CUP Ignasi Bea ha criticat l'avantprojecte que, diu, suposa trencar amb 30 anys de drets de la dona.

En el marc d'aquest debat, els col·lectius Hora Bruixa, Arran, La Guitza i Endavant s'han concentrat a la sala de plens per reclamar l'avortament lliure i gratuït, tal com s'ha pogut llegir a la pancarta que portaven. Els protestants també han fet sentir les seves reivindicacions al crit de 'Nosaltres parim, nosaltres decidim'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.