S'amplia el termini de suspensió cautelar de les liquidacions de les plusvŕlues


Temes relacionats

L'Ajuntament suspčn el cobrament de plusvŕlues en cas de dació en pagament (19/mar/13)


  • Comparteix:

S'amplia el termini de suspensió cautelar de les liquidacions de les plusvŕlues un any més / Foto: Promusa

S'amplia el termini de suspensió cautelar de les liquidacions de les plusvŕlues un any més / Foto: Promusa

El ple ha aprovat aquest dilluns, amb el suport de tots els partits, ampliar un any més el termini de suspensió cautelar de les liquidacions de les plusvŕlues en cas de dació en pagament. D'aquesta manera, les persones que afronten casos de dació en pagament i els afectats de desnonament de la primera residčncia podran beneficiar-se d'aquesta mesura fins a finals d'any.

El ple municipal del 18 de març passat va fer el primer pas, amb una moció institucional, per tirar endavant aquesta mesura. Ara, el que s'ha aprovat és que la suspensió cautelar s'ampliď un any més, fins al 31 de desembre d'aquest any.

L'objectiu és que les famílies que hagin saldat el deute hipotecari a través d'una dació en pagament amb el seu banc o hagin estat desnonades de la seva primera residčncia no hagin de pagar -fins que l'Estat espanyol ho legisli- l'impost municipal de la plusvŕlua, referent a l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que es tracta d'un clar exemple de com les mancances de la legislació espanyola perjudiquen els ens locals.

Carles Brugarolas

Entre tots hem de donar a cončixer els detalls d'una llei que és desastrosa i que obliga els ajuntaments a fer coses que no hauríem de fer.


Per beneficiar-se de la mesura caldrŕ acreditar la manca de recursos per fer front al pagament de les plusvŕlues. Els serveis econňmics i socials del consistori valoraran la situació de cada cas.

Tots els partits han aplaudit, amb matisos, la mesura. El PP ha emplaçat l'equip de govern a anar pensant en un 'pla B' de cara el futur; el PSC i la CUP s'han mostrat esperançats que pugui haver-hi un canvi en la legislació i ICV-EUiA s'ha mostrat 'orgullosa' de l'aplicació de la prňrroga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.