Sant Cugat no demanarà revisar el Concordat amb la Santa Seu


Temes relacionats

El PSC demana revisar el Concordat amb la Santa Seu (15/gen/14)


  • Comparteix:

El PSC volia garantir la igualtat entre confessions religioses

El PSC volia garantir la igualtat entre confessions religioses

Sant Cugat no treballarà per demanar la revisió del Concordat entre l'Estat espanyol i la Santa Seu com demanaven PSC i ICV-EUiA en una moció al ple d'aquest dilluns. L'equip de govern i el PP ho han rebutjat, i només la CUP hi ha donat suport.

El PSC demanava en aquesta moció, signada també per ICV-EUiA, la revisió del Concordat entre l'Estat espanyol i la Santa Seu per garantir la igualtat entre confessions religioses, apostar per l'autofinançament i replantejar les exempcions tributàries.

El regidor socialista Ferran Villaseñor ha estat l'encarregat de defensar la proposta que ha rebut l'esquena de CiU. El regidor Carles Brugarolas ha respost Villaseñor dient que la laïcitat és un fet que cal promoure però que no pot excloure.

Villaseñor i Brugarolas

Volem que totes les religions tinguin les mateixes condicions i que les esglésies paguin impostos. Apostem per la laïcitat de l'estat. / La laïcitat és un fet que cal promoure però no pot ser excloent.


El PSC remarcava també en el text que l'actual Concordat impedeix que Sant Cugat tiri endavant l'acord plenari perquè el govern espanyol clarifiqui l'exempció de l'IBI dels béns religiosos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.