El regidor Pere Soler signa el manifest 'Crida socialista pel referèndum'


Temes relacionats

Tots els grups municipals, tret del PP, donen suport a la consulta del 9N (20/gen/14)

Els regidors del PSC critiquen el 'no' del partit a la votació al Parlament (15/gen/14)


  • Comparteix:

Pere Soler és regidor del PSC

Pere Soler és regidor del PSC

El regidor del PSC Pere Soler forma part de la vintena de santcugatencs que, de moment, s'han adherit al manifest 'Crida socialista pel referèndum', en suport als diputats que han trencat la disciplina de vot en relació amb la consulta. Entre els signants també hi ha els exregidors Marta Sesé i Joan Carrasco, l'exvocal a Valldoreix Joan Gaya i l'exdiputat del PSC-CpC, Josep Maria Balcells.

El manifest dóna suport explícit als diputats que han trencat la disciplina de vot del partit i a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha renunciat a l'escó, arran la votació al Parlament sobre la demanda al Congrés per transferir la competència per convocar la consulta. El text assegura que 'oposar-se a la possibilitat que el poble es pugui pronunciar és una postura antidemocràtica' i fa una crida a treballar 'pel redreçament de l'espai socialista i la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres'.

A Sant Cugat el text ha estat subscrit, de moment, per 22 santcugatencs, entre ells, el regidor del PSC Pere Soler que, davant la votació al Parlament de dijous passat, va fer públic que l'opció més raonable del seu partit seria l'abstenció en contra del 'no' que abandera la formació de Pere Navarro. En declaracions a Cugat.cat, Soler ha afirmat que la crisi interna del PSC 'no porta enlloc' i que és necessari el consens entre les diferents sensibilitats.

Pere Soler

El conflicte només ens condueix cap a les portades dels diaris. Aquests diputats van votar en funció dels seus criteris personals i també del que diu la ciutadania.


Entre els centenars de militants del PSC i independents que signen el document també es troben els exregidors Joan Carrasco i Marta Sesé, l'exvocal de la Candidatura de Progrés, Joan Gaya, i l'exdiputat del PSC-CpC i membre de Nova Esquerra Catalana (NECat), Josep Maria Balcells.

Balcells ha qualificat de mesura 'injusta i de traïció' cap a l'electorat la suspensió dels diputats díscols i ha afegit que amb aquesta acció es vol tallar una de les branques del socialisme.

Josep Maria Balcells

M'hi he afegit perquè les mesures que s'han près contra aquests diputats em sembla injusta. Em sembla que és una traïció a l'electoral que forma part d'una gran trajectòria de catalanisme d'esquerres.


El PSC ha suspès de tots els seus càrrecs dins del grup parlamentari els diputats Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura per trencar la directriu de vot dijous passat. La direcció del grup ha evitat, així, la seva expulsió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.