Joves de la ciutat debaten sobre polítiques europees per entrar a l'EYPE


  • Comparteix:

Una quarantena d'alumnes d'escoles santcugatenques s'ha posat a la pell dels parlamentaris europeus aquest dissabte amb una competició de debats per escollir els representants a l'European Youth Parliament de l'Estat espanyol (EYPE). La sessió ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i ha comptat amb estudiants de sis centres de la ciutat.

Amb l'objectiu d'apropar als joves les institucions europees i incentivar-los a participar-hi, la iniciativa ha aplegat alumnes de l'Àgora Sant Cugat International School, l'escola La Vall, Thau Sant Cugat, Europa International School, l'escola La Farga i el Viaró.

Els assistents han debatut sobre qüestions com el canvi climàtic, les polítiques agrícoles i els afers exteriors i institucionals des d'una perspectiva europea i, per tant, han desenvolupat els seus discursos en anglès o en francès. El president de l'EYPE, Albert Reverendo, ha explicat que aquestes sessions són una oportunitat única perquè els joves participin en primera persona dels diàlegs interculturals amb gent d'arreu d'Europa.

Albert Reverendo

L'oportunitat de participar en conferències amb gent d'arreu d'Europa et permet compartir i viure en primera persona un diàleg intercultural.


Els joves seleccionats participaran a la sessió estatal de València, on s'escolliran els membres que formaran part dels debats europeus. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la implicació de les escoles santcugatenques en la iniciativa.

Mercè Conesa

Que entenguin que la participació pot venir de moltes maneres és un fet important, i encara ho és més que vingui potenciat per les escoles de la ciutat.


L'EYPE dóna veu als joves perquè puguin influir en les polítiques que s'impulsen des del Parlament Europeu i exposin els seus punts de vista als membres de la cambra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.