La Generalitat tornarà els 1'5 milions de l'alta tensió en els propers dos anys


Temes relacionats

La uaSC i GxV veuen punts foscos en el soterrament de les línies d'alta tensió (28/gen/14)

Casajoana: 'La Generalitat té el compromís de tornar el deute de l'alta tensió' (30/oct/13)


  • Comparteix:

Casajoana i Puig, en roda de premsa

Casajoana i Puig, en roda de premsa

La Generalitat tornarà a l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix en els propers dos anys els 1'5 milions que les dues administracions locals van avançar a compte del govern per finançar el soterrament de l'alta tensió. La Generalitat ha consignat per aquest any un primer pagament de 472.000 euros, que es completarà amb dues aportacions més el 2015 i el 2016.

Tot i que falta concretar quan es farà efectiu el pagament d'aquest any, l'Ajuntament i l'EMD s'han mostrat satisfets que el govern hagi complert amb el compromís de retornar els 1.573.050 euros que les dues administracions van avançar per soterrar les línies d'alta tensió que creuen Valldoreix i Mira-sol.

Segons l'acord de plurianualitat aprovat per la Generalitat l'octubre passat, el govern abonarà a Sant Cugat i Valldoreix la quantitat pendent en tres pagaments que s'efectuaran entre aquest any i el 2016. La quantitat que es pagarà el 2014 serà de 471.915 euros, que les dues administracions es repartiran en proporció a l'aportació que van fer en el pressupost. La resta d'ingressos es faran el 2015 i el 2016 per valor, respectivament, de 471.915 i 629.220 euros.

D'aquesta manera, segons el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, es posa punt final al compliment del compromís històric de soterrar l'alta tensió.

Pere Casajoana

Aquestes línies d'alta tensió han condicionat la centralitat de Valldoreix i el trànsit de Can Cadena. Era un pas imprescindible el soterrament.


L'anunci de les dues administracions arriba després que Gent per Valldoreix (GxV) i la uaSC, sense presència a l'EMD i al ple, hagin presentat una denúncia al Síndic català per investigar la negociació del pressupost del soterrament de l'alta tensió. El president de l'EMD, Josep Puig, ha tret importància a aquesta actuació, tot subratllant la gestió que les administracions han fet en l'operació.

Josep Puig

L'alta tensió porta molta tensió. Però estàvem molt tranquils. Cadascú és lliure d'actuar com cregui


L'octubre passat, el regidor d'Urbanisme assegurava que la Generalitat treballava en la línia de retornar els diners a partir del 2015, cosa que, ha dit, 'finalment s'ha avançat un any'. El soterrament té un pressupost de 3'9 milions, dels quals la Generalitat aportava un milió i mig; l'EMD abonava 1'4 milions i l'Ajuntament pagava 962.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.