El PSC porta al ple la millora de les carreteres gestionades per la Diputació


  • Comparteix:

Imatge de la carretera de Rubí / Foto: Google Maps

Imatge de la carretera de Rubí / Foto: Google Maps

El PSC presentarà al ple municipal una moció per instar la Diputació de Barcelona a efectuar obres de millora i manteniment de les principals carreteres que gestiona a la ciutat. És el cas de les vies de Vallvidrera, la de Molins, la de Can Barata i la de Rubí.

En concret, el text de la moció insta la Diputació de Barcelona a fer un informe tècnic sobre l'estat de les carreteres i vies de circulació locals de la seva competència. A més, reclama la creació d'una comissió bilateral entre l'Ajuntament i l'ens supramunicipal per planificar el calendari d'obres i la dotació pressupostària per a aquestes millores.

El regidor del PSC Pere Soler ha explicat aquest dilluns que l'objectiu és que la Diputació posi els recursos necessaris per arranjar aquestes carreteres.

Pere Soler

És demanar que la Diputació de Barcelona posi els recursos per arranjar les carreteres i dotar-les de les mesures de seguretat.


Segons els socialistes, el ple municipal ja va aprovar el març del 2012 una moció institucional que preveia la conversió de la carretera de Sant Cugat- Rubí en una via urbana, per incorporar millor els vianants i ciclistes.

Tot i així, la intenció de l'Ajuntament, explica el PSC, és reclamar a la Generalitat el traspàs de la titularitat de la carretera de Rubí -BV1503- i del tram de la carretera de Cerdanyola -BP1413-. En cas que el govern cedeixi la titularitat d'aquestes vies al consistori, Soler ha avançat que reclamaran una memòria econòmica del cost de l'operació i que el traspàs es produeixi amb l'arranjament fet o la partida pressupostàra equivalent.

Pere Soler

Demanaríem una memòria econòmica del cost que té això. S'han de traspassar arranjades o amb la consignació pressupostària perquè són vies bàsiques de la nostra ciutat.


Aquestes vies són propietat de la Generalitat, però la Diputació és responsable de la gestió i el manteniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.