ICV-EUiA veu amb bons ulls el Pla d'Inclusió Social però el troba continuista


Temes relacionats

L'equip de govern portarà el Pla d'Inclusió Social al ple de febrer (16/gen/14)

El Pla d'Inclusió Social, més a prop (11/nov/13)

Neix la Taula de la Inclusió Social per combatre totes les cares de la pobresa (19/abr/13)


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Joan Calderon

Roser Casamitjana i Joan Calderon

ICV-EUiA aprova el Pla d'Inclusió Social tot i que el troba continuista i amb poques propostes innovadores. El grup municipal ecosocialista presentarà prop de 40 esmenes a la proposta de l'equip de govern, que en principi es presentarà al ple municipal de març.

Els verds celebren la redacció del pla de lluita contra la pobresa que ha presentat l'Ajuntament, ja que consideren que era una prioritat i que era hora de posar fil a l'agulla amb aquest tema. El partit considera que el pla fa un diagnòstic correcte i que aporta moltes dades que certifiquen la difícil situació que pateixen moltes famílies.

Malgrat això, els ecosocialistes troben que el pla conté moltes mesures que ja s'havien posat en marxa i, en canvi, no aporta noves propostes per incrementar la lluita contra la pobresa que fa el consistori. En aquest sentit, la regidora Roser Casamitjana ha exposat que el pla no defineix noves accions.

Roser Casamitjana

Aquest és un dels handicaps que li trobem. No és defineixen noves accions.


Per solucionar aquestes mancances, els ecosocialistes han presentat prop de 40 esmenes. En concret, ICV-EUiA reclama que el pla faci una 'veritable' aposta per la tarifació social dels serveis públics, subvencioni els col·lectius que no poden fer front a l'IBI i estableixi un pla contra la pobresa energètica.

D'altra banda, els ecosocialistes veuen amb preocupació el fet que el text no faci referència a què passaria en cas que finalment s'aprovi la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, ja que molts dels serveis que ofereixen els ajuntaments es veurien afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.