Els grups polítics fan pinya contra el projecte de centre comercial a Cerdanyola


Temes relacionats

L'Ajuntament demana un sostre comercial màxim per al Centre Direccional (16/des/13)

Conesa vol que Sant Cugat influeixi en el model de centre comercial de Cerdanyola (30/nov/13)


  • Comparteix:

Els terrenys on s'ubicaria el centre es troben al costat de Sant Cugat

Els terrenys on s'ubicaria el centre es troben al costat de Sant Cugat

El consistori rebutja la construcció de la gran superfície que proposa el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat. Amb una moció institucional al ple d'aquest dilluns, l'Ajuntament insta la Generalitat a apostar per petits i mitjans establiments en aquests terrenys.

Amb l'aprovació d'aquest text, el ple es compromet a defensar el model comercial del municipi, un eix 'fonamental' per a la mobilitat i evitar els desplaçaments innecessaris. En aquest sentit, els grups polítics aposten per no implantar grans espais comercials fora de la Trama Urbana Consolidada (TUC), excepte en els barris més allunyats del centre i els districtes.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha llegit la moció que rebutja la construcció d'un centre de les dimensions i característiques que proposa el Pla Director Urbanístic i defensa el model de comerç de proximitat. El consistori creu que la gran superfície podria trencar l'equilibri comercial comarcal.

Carles Brugarolas

No volem la construcció d'una gran superfície perquè podria trencar l'equilibri comercial comarcal.


En aquesta línia, l'Ajuntament instarà la Generalitat a concretar el projecte que recull la construcció d'aquest gran centre comercial. Si tira endavant, el consistori reclama que s'aposti pel petit comerç.

Els grups polítics també veuen amb preocupació el projecte perquè podria afectar l'orientació dels terrenys del Parc de l'Alba, 'desvirtuant-ne' la tendència d'implantar noves empreses i equipaments de recerca.

En el primer ple de l'any, l'Ajuntament ja va aprovar per unanimitat presentar al·legacions al PDU del Centre Direccional d'aquest emplaçament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.