Conesa sosté que els ajuntaments podran prestar serveis socials, tot i la reforma


  • Comparteix:

Conesa, a l'acte d'aquest dilluns al Parlament

Conesa, a l'acte d'aquest dilluns al Parlament

L'alcaldessa, Mercè Conesa, sosté que els ajuntaments podran continuar prestant serveis socials bàsics, tot i la reforma local del PP. En canvi, Conesa té dubtes sobre quina administració s'haurà de fer càrrec de les escoles bressol, una competència que no és de prestació obligatòria. Ho ha dit en una jornada sobre la nova llei local al Parlament.

Segons Conesa, l'escletxa legal per continuar prestant els serveis socials bàsics sense incomplir la llei rau en el fet que la reforma local recull que és competència dels consistoris 'l'atenció immediata a persones en risc d'exclusió social'. Per donar seguretat jurídica als ajuntaments, l'alcaldessa demana que es precisi què s'entén per 'persones en risc d'exclusió social', ja que per ara no hi ha cap definició que ho concreti.

Amb aquesta interpretació de la reforma, Conesa veu viable mantenir en funcionament el sistema català de serveis socials i blindar la seva prestació des dels municipis, inclosa l'atenció domiciliària i l'atenció socioeducativa. Segons l'alcaldessa, els secretaris i els interventors municipals podrien donar el vistiplau legal al manteniment d'aquests serveis si els consistoris defineixen amb detall qui pot acollir-s'hi.

Mercè Conesa

Entenc que es poden continuar prestant aquests serveis però cal una definició clara de qui podria rebre'ls.


Pel que fa a l'educació, Conesa no veu clar què passarà amb les escoles bressol perquè la nova llei manté que els consistoris cuidin les seves instal·lacions, que són de propietat municipal, però al mateix temps els retira la competència de programació de l'ensenyament.

Mercè Conesa

No sabem què passarà amb l'educació infantil. És una gran incògnita.


Advertiment de la Diputació
El coordinador general de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell, ha alertat en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local que l'ens supramunicipal no està preparat per encarregar-se de totes les competències que la llei de governs locals espanyola retirarà als ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

Forcadell està convençut que un dels objectius amagats d'aquesta reforma legal és 'afavorir la iniciativa econòmica privada'. Segons el coordinador de la Diputació, la normativa estatal deixarà els ajuntaments amb una situació 'més pròpia d’una administració del segle XIX que no pas del segle XXI'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.