L'Ajuntament suspén les llicències per abordar la mobilitat a El Pinar


Temes relacionats

L'equip de govern estudiarà una solució definitiva per a la mobilitat a El Pinar (14/feb/14)

El PSC demana a l'equip de govern una solució per a la mobilitat a El Pinar (11/feb/14)


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns la suspensió de llicències a l'entorn de l'escola El Pinar com a pas previ per solucionar els problemes de mobilitat en aquesta zona. El tràmit ha de servir per iniciar els estudis per a una solució definitiva que, segons l'equip de govern, passa per ampliar les voreres i la zona d'encotxament i retornar la doble circulació al carrer de la Mànega.

Després de les queixes dels veïns de l'Associació de Veïns de la Serreta Bosc d'en Saladrigues, l'equip de govern ha decidit abordar de manera definitiva una solució per als problemes de mobilitat al carrer de la Mànega, al seu pas per l'escola El Pinar.

El ple municipal ha aprovat la suspensió de llicències que ha de permetre estudiar la situació i trobar una solució definitiva, tal com ha explicat en roda de premsa el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana.

Pere Casajoana

Ha arribat el moment de buscar una solució definitiva als problemes de mobilitat ocasionats per l'entrada i sortida a l'escola. Es vol estudiar les opcions que permitin un millor encotxament i la lliure circulació.


La suspensió de les llicències afecta bona part de la façana d'El Pinar, la finca adjacent i els terrenys de vialitat dels carrers de Villà i Canal de la Mànega. L'objectiu, ha dit Casajoana, és ampliar les voreres i la zona d'encotxament, així com recuperar la doble circulació al carrer del Canal de la Mànega, restringida des de fa quatre anys.

Casajoana espera que el procés de modificació del planejament i les obres associades -que es faran en períodes no lectius- s'allarguin fins després de l'estiu del 2015.

Tot i així, Casajoana ha desvinculat aquest procés de les obres que l'estiu passat va fer El Pinar per renovar un mur, que segons concreta el PGM té una afectació viària. El regidor d'Urbanisme ha recordat que la llicència per aquestes obres la concedeix l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i es de caràcter provisional, fet que impedeix a la propietat reclamar en cap concepte en cas d'haver d'enderrocar l'obra per restituir l'afectació en la vialitat.

La suspensió de les llicències s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA i la CUP, mentre que el PP i el PSC s'han abstingut. En aquest sentit, el PSC ha justificat la seva abstenció en considerar que el tràmit és 'el principi de la resolució'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.