La reducció de les contribucions veïnals de la Capella de Sant Joan demora les obres


Temes relacionats

Mira-sol tractarà els problemes de mobilitat amb un pla d'actuació del consell de barri (18/des/13)

Els veïns participaran de la gestió del Casal de Mira-sol per dinamitzar-lo (29/oct/13)

La urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan començarà la primavera vinent (26/jul/13)

La informació sobre el futur de l'avinguda del Baixador no convenç els veïns (23/mai/13)


  • Comparteix:

El consell extraordinari ha aplegat una vintena de veïns al Casal de Mira-sol

El consell extraordinari ha aplegat una vintena de veïns al Casal de Mira-sol

L'inici de la urbanització de la Capella de Sant Joan a Mira-sol s'endarrereix de març a setembre a causa del tràmit que ha de formalitzar que els 300.000 euros de lliure disposició serviran per reduir les contribucions dels veïns. La mesura també beneficia els ciutadans del sector que des de fa dos anys i mig pertanyen a Valldoreix després de la nova delimitació de terme entre el territori i Mira-sol.

El consell de barri de Mira-sol d'aquest dimecres ha donat llum verda al procés per aprovar les noves contribucions urbanes que resultaran de reduir els pagaments dels veïns amb els 300.000 euros de lliure disposició. Un tràmit que començarà establint unes contribucions provisionals que es portaran a aprovació inicial al ple d'abril, per després fer l'aprovació definitiva.

El tràmit plenari s'acompanyarà paralel·lament del procés de licitació d'obres. La previsió de l'Ajuntament és que les contribucions, proporcionals als metres quadrats de façana de cada veí, s'aprovin al mateix temps que l'adjudicació de les obres. L'objectiu és que els treballs comencin al setembre, sis mesos més tard de l'inici previst.

La reducció de les aportacions veïnals també beneficiarà els ciutadans de la Capella de Sant Joan que ara pertanyen a Valldoreix. Un canvi que s'ha donat arran de l'última modificació dels límits entre el territori i Mira-sol, tal com explica el director d'obres als districtes, Francesc Serra.

Francesc Serra

Estava previst un inici d'obres abans de l'estiu però s'ha endarrerit per dos motius: incloure els veïns de Valldoreix que eren de Mira-sol i per assegurar que la partida de lliure disposició servirà per reduir les quotes dels veïns.


Tot plegat, una decisió que, segons Serra, ha evitat un major retard de les obres si s'hagués optat per reclamar a l'EMD de Valldoreix l'aportació proporcional al terme que ocupa de la Capella de Sant Joan. Serra afegeix que haver apostat per aquesta opció hagués comportat esperar a l'aprovació dels nous pressupostos del territori.

Els treballs d'urbanització de la Capella de Sant Joan tindran un pressupost de més de 2'3 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.