UDC porta 34 esmenes a la ponència del congrés


  • Comparteix:

Cristina Paraira és presidenta local d'UDC

Cristina Paraira és presidenta local d'UDC

La secció local d'UDC presenta 34 esmenes a la ponència que el partit debatrà aquest dissabte al congrés nacional extraordinari que se celebra a Sitges amb l'objectiu de reformar els seus estatuts. Els 30 compromissaris locals proposen, entre d'altres qüestions, modificar del preàmbul la 'defensa de la plena sobirania' introduint l''assoliment d'un estat d'Europa'.

L'Hotel Melià de Sitges acollirà el congrés nacional d'UDC amb la presència d'un miler de compromissaris, que representen uns 15.000 militants, segons dades del partit. Des de Sant Cugat participaran 30 compromissaris que aporten 34 esmenes a la ponència que presenta el partit per reformar els seus estatuts.

Entre d'altres esmenes, la presidenta local d'UDC, Cristina Paraira, apunta que des de Sant Cugat han proposat que a la referència nacional del preàmbul es parli d''assoliment d'un estat d'Europa'.

Cristina Paraira

Quan el preàmbul diu 'assolir la plena sobirania' vam intentar des de Sant Cuagt que reculli textual 'aconseguir ser un estat d'Europa'.


Un dels temes que abordarà el congrés és la possibilitat de celebrar primàries per elegir els candidats. Serà el Consell Nacional del partit qui haurà d'elaborar-ne el reglament. La comissió redactora de la ponència també preveu la limitació a tres mandats en càrrecs interns i també públics, tot i que també es preveu la possibilitat de continuar si hi ha un consens de l'agrupació o de la intercomarcal que proposa el candidat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.