El PSC vol reincentivar el comerç i adaptar-lo a la normativa d'accessibilitat


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor, durant la roda de premsa

Ferran Villaseñor, durant la roda de premsa

El PSC proposarà la reactualització del pla d'equipaments comercials amb una taula de treball formada per botiguers i l'Ajuntament que analitzi les necessitats locals i estableixi zones prioritàries d'acció comercial. A través d'una moció al proper ple, els socialistes demanen planificar el mapa comercial i calendaritzar l'adaptació dels comerços a la normativa d'accessibilitat.

Els socialistes consideren necessari incentivar el comerç local i per aquest motiu demana la creació d'una taula de treball específica, constituïda per comerciants i el consistori, amb l'objectiu d'establir les necessitats del comerç de la ciutat i actuar en conseqüència. En aquest sentit, el portaveu municipal, Ferran Villaseñor, afirma que cal establir una mapa comercial d'activitats en funcionament i en tràmit com el d'altres municipis i que ajudi a minimitzar l'alta 'mortalitat comercial' que pateix l'eix comercial de la ciutat, diu, per manca de dades o d'estudis de mercat apropiats.

Ferran Villaseñor

Parlant amb comerciants ens hem fixat que cal una planificació del mapa comercial a l'aire lliure de la ciutat.


A més, els socialistes demanen que l'Ajuntament doni a conèixer als nous propietaris comercials de tot el que necessiten per poder desenvolupar la seva activitat de manera correcta i d'acord a les normes.

Villaseñor també ha incidit en la necessitat que els nous comerços obrin les seves portes adaptats a la normativa d'accessibilitat i demana que els antics comerços es vagin adaptant dins un calendari establert.

Ferran Villaseñor

Ha d'haver-hi un calendari per fer aquesta adaptació a la normativa d'accessibilitat.


Els socialistes també proposen que una part de l'IBI comercial es destini a la promoció del comerç local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.