Govern, diputacions i municipis, units contra la reforma local espanyola


Temes relacionats

Conesa sosté que els ajuntaments podran prestar serveis socials, tot i la reforma (17/feb/14)

La reforma del món local vulnera la Constitució i l'Estatut, segons la Generalitat (17/feb/14)

Cugat.cat recull el rebuig dels alcaldes a la reforma local (13/feb/14)

Sant Cugat se sumarà al recurs contra la reforma local que anirà al Constitucional (18/des/13)


  • Comparteix:

Els representants del govern, diputacions i entitats municipalistes / Foto: ACN

Els representants del govern, diputacions i entitats municipalistes / Foto: ACN

La Generalitat, les diputacions i les entitats municipalistes han fet front comú aquest dilluns contra la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local de l'Estat espanyol. Els presidents dels ens provincials, els de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, han denunciat que la llei envaeix competències reconegudes a l'Estatut i lamina l'autonomia local. Institucions i organitzacions municipalistes s'han compromès a impulsar els recursos d'inconstitucionalitat que presentin el govern i els ajuntaments.

En un acte unitari, les administracions i les entitats presents han signat un manifest que marca el posicionament 'comú i contundent' del municipalisme català. El document remarca els aspectes de la llei contraris a l'autonomia local, a la Constitució i a l'Estatut per 'envair competències' i per considerar els serveis que es presten 'de manera economicista i en termes d'eficiència empresarial'.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha assegurat que aquest episodi impulsat pel govern espanyol 'no és un tema tècnic, és polític'. 'Catalunya no pretenia ser més que Navarra o el País Basc, però a ells sí que se'ls respecta les competències que a nosaltres no se'ns respecten', ha denunciat la vicepresidenta, que a més ha afegit que 'no pot ser que la llei esdevingui una revenja legislativa' contra la Generalitat o els catalans pel procés que viu el país.

Les dues entitats municipalistes també han signat el manifest. Els presidents de l'ACM, Miquel Busch, i la FMC, Xavier Amor, han confirmat, a més, que 'més de 700 ajuntaments', entre ells Sant Cugat, ja han confirmat a les associacions que presentaran el seu recurs d'inconstitucionalitat contra la llei davant el Tribunal Constitucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.