La CUP estudiarà demanar una campanya contra els prejudicis en immigració


  • Comparteix:

Imatge de dones immigrades / Font: ACN

Imatge de dones immigrades / Font: ACN

La CUP estudia demanar al consistori que engegui una campanya antirumors per combatre els prejudicis i estereotips amb relació a la població immigrada. La formació independentista està a l'espera del resultat de la diagnosi sobre la visió dels immigrants que farà l'àrea de Serveis Socials per instar l'Ajuntament a tirar endavant aquesta campanya.

La CUP afirma que els rumors i prejudicis sobre immigració neixen de la ignorància i la manca de coneixement de les persones sobre determinats temes i alimenten la creació d'un imaginari col·lectiu que no coincideix amb la realitat. Per aquest motiu, estudien proposar que Sant Cugat se sumi al que ja han fet d'altres ajuntaments catalans com Barcelona, Tàrrega i Vic, i desenvolupi la seva campanya antirumors.

El membre de la CUP Aniol Pros ha destacat que cal combatre aquests estereotips que van en contra de la cohesió social de la ciutat.

Aniol Pros

Tot el que sigui trencar estereotips que es basen en premises falses és un primer pas per combatre'ls.


En aquest sentit, els independentistes critiquen la política immigratòria del PP i el discurs 'xenòfob' de PxC que busquen dividir la societat amb motius electoralistes.

Aniol Pros

Certs discursos del PP van encaminats a promoure la divisió social i cal no oblidar el discurs directament racista de PxC.


La CUP afirma que aquest tipus de campanya ciutadana té un cost molt reduït però un important valor social, i que desmunta de forma clara i eficient aquests rumors infundats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.