Puig reclama el dret dels presidents de les EMD a tenir veu als plens municipals


Temes relacionats

Les EMD s'uneixen per encabir les seves demandes a la Llei de Governs Locals (29/set/13)

Les EMD catalanes fan front comú davant les lleis de governs locals catalana i estatal (28/set/13)

Puig vol una llei de governs locals que s'adeqüi a les demandes reals de les EMD (31/jul/13)

L'Estat espanyol dissoldrà les EMD que no presentin els seus comptes (26/jul/13)

El ple, tret del PP, carrega contra la supressió de les EMD i la reforma local (15/abr/13)


  • Comparteix:

Puig, durant la seva intervenció a la comissió / Foto: EMD de Valldoreix

Puig, durant la seva intervenció a la comissió / Foto: EMD de Valldoreix

El president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) i de l'EMD de Valldoreix ha reclamat aquest dijous al Parlament que la Llei de Governs Locals que elabora la Generalitat inclogui que els presidents d'aquestes administracions puguin tenir veu als plens dels seus respectius municipis, una opció que per ara el projecte no preveu. En una intervenció a la comissió d'Afers Institucionals, Josep Puig també ha demanat que les candidatures dels presidents d'EMD, que són d'elecció directa, incorporin una llista amb els vocals que els acompanyarien a la junta de veïns.

Puig ha reclamat a la comissió d'Afers Institucionals la possibilitat que els presidents de les EMD puguin tenir dret a intervenir als plens municipals de les seves localitats, una opció que ara mateix el projecte de llei no inclou i que no implicaria tenir dret a vot.

Josep Puig

Demana que l'EMD pugui expressar la seva opinió, si no en vot, almenys en veu. I això ara no ho preveu la llei.


D'altra banda, el president de l'AEMDEC també ha reclamat un sistema electoral més clar per a les EMD. Actualment, els valldoreixencs voten dues vegades a les eleccions municipals. Una d'aquestes votacions es correspon a l'elecció del seu president. En canvi, els vocals de la junta de veïns del territori surten a partir dels vots que els valldoreixencs han votat a Sant Cugat.

Puig ha demanat que a la butlleta de la candidatura del president també s'inclogui una llista amb els possibles vocals, cosa que facilitaria el procés i no generaria tanta confusió als habitants de les EMD.

Josep Puig

Per exemple, els vocals de Valldoreix surten d'allò que hem votat a Sant Cugat. Ens agradaria que els vocals se sabessin abans.


Una altra de les demandes que ha reclamat Puig és que els presidents de les EMD puguin també exercir com a regidors als municipis, una situació que els permetria defensar més eficaçment els interessos de la seva zona. La comissió d'Afers Institucionals s'ha reunit aquest dijous al matí al Parlament, on també ha intervingut el secretari de l'AEMDEC, el valldoreixenc Juanjo Cortés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.