El consell comarcal del Vallès Occidental defensa la seva unitat al Parlament


Temes relacionats

La llei de governs locals supera el primer tràmit parlamentari ( 6/nov/13)

Els partits del ple, a favor i en contra del projecte llei dels governs locals (31/jul/13)

La Generalitat aprova la llei de governs locals plantant cara a la reforma local del PP (31/jul/13)

Puig vol una llei de governs locals que s'adeqüi a les demandes reals de les EMD (31/jul/13)

La Generalitat anuncia que no delegarà serveis als municipis sense finançament ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Moment de la compareixença de Pepita Pedraza / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Moment de la compareixença de Pepita Pedraza / Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha reivindicat al Parlament la unitat de la comarca davant la proposta de Llei de Governs Locals. La seva presidenta, Pepita Pedraza, ha advertit que la reordenació dels consells comarcals de l'àrea metropolitana de Barcelona pot provocar una 'fractura', ja que exclou d'aquest ens del Vallès Occidental set municipis, entre ells Sant Cugat.

La presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, ha comparegut aquest dijous davant la comissió d'Afers Institucionals del Parlament per defensar la unitat de la comarca davant l'avantprojecte de la Llei de Governs Locals de Catalunya.

Aquesta llei preveu, entre d'altres aspectes, la reordenació dels consells comarcals de l'àrea metropolitana i la sortida dels municipis d'aquests organismes en cas que convisquin amb àrees metropolitanes, com és el cas de Sant Cugat. Això implica la marxa de la nostra ciutat i sis municipis més del Consell Comarcal del Vallès Occidental per integrar-se automàticament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Per la presidenta del consell comarcal, aquesta llei 'posa en perill la unitat comarcal' i el futur del territori, i critica que s'ha impulsat sense un debat en profunditat. En aquest sentit, ha expressat Pedraza, excloure aquests set municipis pot provocar una 'fractura econòmica i social'. La presidenta del consell comarcal considera que la conversió de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en una gran comarca és un pas endavant cap a una Catalunya centralitzada a l'entorn de la capital que suprimeix o debilita la resta de pols territorials.

De fet, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental va aprovar el juliol passat un acord amb el qual reivindicava la unitat de la comarca i reclamava la participació i consens del món local afectat. En aquest sentit, l'acord demana a la Generalitat la rectificació del projecte respecte a la divisió territorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.