Iniciativa demana una reforma del Consell de Cultura que el converteixi en una veritable eina de participació


  • Comparteix:

El grup municipal d'Iniciativa s'ha sumat a les reivindicacions del conjunt d'entitats de la ciutat que demanen que el Consell de Cultura sigui un veritable fòrum de consulta de les aspiracions dels assistents. Es pretén, d'aquesta manera, que el Consell tingui un caràcter més participatiu i que les seves decisions s'incloguin en les actuacions de l'equip de govern en l'àmbit cultural.

La política cultural de Sant Cugat necessita obrir-se als ciutadans a través d'un Consell de Cultura que tingui en compte les peticions dels seus assistents però també enfortint aquelles activitats que estimulen les entitats de la ciutat. Unes entitats que han de ser decisives i que han de tenir veu, però també vot, si no es vol que el desencís i el cansament s'apoderi d'instruments de participació ciutadana que, com el Consell, poden donar fruits molt positius.

Aquesta és una de les conclusions a què han arribat alguns els assistents al primer Consell de Cultura del 2004 i a la que el grup d'Iniciativa hi ha donat el seu ple suport. Els ecosocialistes, però, també han destacat la importància del pressupost de cultura que, enguany, s'ha vist reduït en el 40% i que, a més, té com a destinataris prioritaris centres culturals com el Teatre-auditori o el Museu de Sant Cugat, que exigeixen una despesa 'insostenible'. Segons el regidor d'Iniciativa Xavier Laborda, el pressupost en cultura és vital tant pel que fa a quantitat com pel que fa a bona gestió.

Xavier Laborda

Bona part del pressupost en cultura va a centres prestigiosos però mastodòntics. Cal replantejar aquest repartiment tenint en compte la 'petita cultura'.


La reforma del procés de participació en el Consell de Cultura, però, no es podrà dur a terme fins que no estiguin enllestits els resultats del Pla de Cultura, a finals d'aquest any. Segons va manifestar la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, tot i estar d'acord amb la necessitat de reformar el reglament del Consell, ara per ara no es pot fer. Això, segons Iniciativa, provocarà que s'allargui una situació que està posant en perill la pròpia existència d'aquesta figura democràtica a la que és imprescindible dotar de més força.

Xavier Laborda

El Consell és una bona eina però si no el canviem correm el risc que la gent se'n cansi.


Tot i que el Consell va néixer amb l'objectiu que es reunís un cop cada tres mesos, no es convocava des del juliol de 2003. Durant l'anterior mandat es va convocar només 3 cops. Una mostra més, segons els ecosocialistes, que el Consell no gaudeix de bona salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.