Les mocions dels grups municipals centren el ple de març


Temes relacionats

El consistori avalarà amb 300.000 euros la reforma del Mercat Pere San (13/mar/14)

Sant Cugat fa pinya amb la Generalitat per mantenir Torre Negra al parc de Collserola (13/mar/14)

El PP proposa una reducció del 25% dels sous dels treballadors de Promusa (12/mar/14)

ICV-EUiA demana que es retiri la simbologia franquista present a Sant Cugat (11/mar/14)


  • Comparteix:

Imatge d'una sessió anterior del ple / Foto: Localpres

Imatge d'una sessió anterior del ple / Foto: Localpres

El ple debat aquest dilluns diverses mocions dels grups municipals, que tractaran temes com el suport al comerç local, la retirada dels símbols franquistes, la protecció de les dades del padró i l'adhesió al manifest del 8 de març. La sessió també abordarà l'aval per a la reforma del Mercat de Pere San i la ratificació de l'acord per sumar-se al recurs de cassació de la Generalitat contra la sentència que anul·la la inclusió de Torre Negra al Parc Natural de Collserola.

La sessió plenària de març debatrà fins a set mocions dels grups municipals. La primera és la proposta de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP d'adhesió al manifest del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

A més, el PSC i CiU proposen un acord de suport al comerç local i al foment actiu de la seva accessibilitat. ICV-EUiA i CiU porten a la sessió una moció per a la retirada dels símbols franquistes a edificis privats de la ciutat.

El PP, amb dues mocions, instarà a garantir la protecció de les dades del padró municipal i a la reducció dels salaris de l'empresa municipal Promusa.

De la seva banda, el PSC i ICV-EUiA porten a debat, en nom de l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix, la delimitació territorial del territori amb el districte electoral 3r de Sant Cugat. A més, el PSC proposa una moció de suport a la continuïtat del Servei Meteorològic de Catalunya.

A banda de les mocions, el ple també tractarà el canvi de forma de gestió de l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC), on s'integra Cugat.cat, per convertir-se en una entitat pública empresarial local. En el mateix àmbit, es porta la proposta de cessió de la zona de seguretat de caça al Consorci del Parc Natural de Collserola.

Les propostes de Territori se centraran, entre d'altres qüestions, en la ratificació de l'acord per sumar-se al recurs de cassació que la Generalitat ha presentat davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la inclusió de Torre Negra al Parc Natural de Collserola. Segons el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, el recurs defensa una vegada més que Torre Negra s'ha de preservar.

Pere Casajoana

Volem continuar amb el que hem defensat sempre: que Torre Negra ha de ser preservada. La modificació del 2012 ja diu que no és un espai d'especial protecció sinó de protecció especial ordinari. Però és de protecció.


A més, el ple debatrà l'aprovació del Pla d'Inclusió Social per al període 2014-2015. L'equip de govern també porta a la sessió d'aquest dilluns la proposta d'aprovació d'aval en operació de crèdit per al finançament dels treballs de reforma del Mercat Pere San en el marc del contracte de concessió d'obra pública i la posterior gestió i explotació del servei. El consistori ha pres la decisió, prèvia consulta amb l'interventor municipal, després que a la UTE que va guanyar la concessió se li hagi denegat un aval.

El ple de març començarà a les set del vespre, però prèviament, a dos quarts de set del vespre, tindrà lloc la sessió de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.