El comerç local podrà obrir els festius 9 de juny i 28 de desembre


Temes relacionats

El comerç local obrirà els festius 9 de juny i 28 de desembre (10/mar/14)


  • Comparteix:

Els comerços podran obrir dos festius més

Els comerços podran obrir dos festius més

El comerç local podrà obrir els festius 9 de juny i 28 de desembre, per donar resposta al que marca la nova Llei d'horaris comercials. El ple municipal ha ratificat la decisió que havia pres el govern local a proposta de Sant Cugat Comerç (StC).

La nova Llei d'horaris comercials - aprovada a mitjans de febrer al Parlament amb els vots a favor de CiU, ERC, el PSC i ICV-EUiA, l'abstenció de C's i el vot en contra del PP i la CUP - amplia de vuit a 10 els festius en què els locals comercials podran obrir. La nova mesura s'ha pres perquè la normativa catalana entrava en contradicció amb l'estatal, amb liberalització d'horaris.

Ara, de les 90 hores d'obertura que marcava la llei espanyola es torna a l'obertura setmanal de 72 hores. Un altre punt de la normativa catalana és que els consistoris decidiran els dos nous dies festius en què els comerços podran apujar la persiana. En total, les administracions locals tindran capacitat per fixar quatre dels 10 dies festius d'obertura.

En clau local, el ple municipal ha ratificat la decisió que havia pres el govern local a proposta de Sant Cugat Comerç (StC), que demanava el 9 de juny i el 28 de desembre. L'equip de govern ha valorat els beneficis que comporta per a les botigues locals quan és festiu a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.