El consistori ratifica amb el Pla d'Inclusió Social la seva lluita contra la pobresa


Temes relacionats

Les mocions dels grups municipals centren el ple de març (17/mar/14)

Neix el Pla d'Inclusió Social per oferir una cobertura social bàsica als santcugatencs (12/mar/14)

ICV-EUiA veu amb bons ulls el Pla d'Inclusió Social però el troba continuista (13/feb/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament treballarà amb entitats socials, com Càritas

L'Ajuntament treballarà amb entitats socials, com Càritas

El consistori dóna llum verda al Pla d'Inclusió Social amb l'objectiu de reduir les desigualtats i garantir les necessitats bàsiques de totes les famílies santcugatenques. Tots els grups polítics han donat suport a la proposta de l'equip de govern, tot i que la CUP, ICV-EUiA i el PSC consideren que podria ser més ambiciosa. El pla disposa d'una partida de 8'3 milions d'euros, un 9% del pressupost municipal.

El pla d'acció de l'Ajuntament preveu 154 mesures repartides entre l'administració local i diverses entitats. El text s'aplicarà entre aquest any i el vinent, tot i que és susceptible de prorrogar-se en cas que totes les parts ho trobin convenient.

Totes les mesures que inclou la proposta es reparteixen en vuit àrees d'actuació: salut, habitatge, ocupació, pobresa infantil, habitatge, relacional, necessitats bàsiques i economia. De fet, un 52% de les accions són noves mentre que el 48% restant reforcen iniciatives que ja estan en marxa. Per la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, un dels objectius principals del pla és oferir solucions a la classe mitjana, un dels sectors socials més castigats per la crisi.

Susanna Pellicer

Ha d'oferir mesures de caràcter més reactiu per centrar-se en una classe mitjana cada vegada més vulnerable.


De la seva banda, el PP veu amb bons ulls la proposta i considera que és la prova que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local dóna marge de maniobra als ajuntaments per tirar endavant polítiques socials ambicioses. El regidor Bruno de Salvador ha explicat que aquest pla hauria de ser una de les grans prioritats de l'administració, més que el de Mobilitat.

Bruno de Salvador

Jo crec que en els temps en què ens trobem hem de prioritzar les persones. El Pla d'Inclusió Social ha de tenir prioritat d'execució.


El regidor del PSC Pere Soler també aplaudeix el text perquè fa un diagnòstic molt acurat, però ha deixat clar que no és la proposta que el seu partit hauria volgut aprovar.

Pere Soler

Nosaltres creiem que es fa una diagnosi completa però a vegades ens ha faltat que els grups més vulnerables tinguin més protagonisme.


En una línia molt semblant s'ha expressat ICV-EUiA. La seva regidora Roser Casamitjana ha explicat que l'anàlisi és molt profunda però que hi manquen mesures atrevides.

Roser Casamitjana

Considerem que algunes mesures són poc atrevides. A més, n'hi ha moltes que no són noves.


El regidor de la CUP Guim Pros també considera que el pla podria ser més ambiciós però considera que és un dels més importants que ha aprovat el consistori en els últims anys.

Guim Pros

En una ciutat que li agrada molt aprovar plans segurament parlem del més important fet fins ara.


L'augment de les famílies que acudeixen als Serveis Socials i a les entitats solidàries per problemes per pagar les despeses de la llar i d'alimentació és un dels motius pels quals el consistori impulsa el pla.

Algunes de les accions que engegarà la iniciativa són iniciar un programa d'horts urbans per a aturats de llarga durada, fomentar el reforç escolar a través de pares i mares voluntaris i crear un programa formatiu específic per a mares i pares d'infants de fins a tres anys en situació de risc, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.