El ple accepta l'aval de l'Ajuntament per a la reforma del mercat Pere San


Temes relacionats

El consistori avalarà amb 300.000 euros la reforma del Mercat Pere San (13/mar/14)

Comença la remodelació del mercat de Pere San ( 3/des/13)

Vistiplau del ple al nou mercat de Pere San (18/jun/13)

El nou mercat de Pere San obrirà portes la tardor de l'any que ve (14/jun/13)


  • Comparteix:

Imatge interior del Mercat Pere San

Imatge interior del Mercat Pere San

El ple ha aprovat que el consistori avali amb 300.000 euros la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que assumeix les obres i gestió del Mercat Pere San perquè pugui optar al crèdit per finançar la reforma. L'equip de govern ha assegurat que el consistori pot assumir l'aval en comportar només un increment del 0,02% del deute i perquè la remodelació reactivarà el comerç de la zona. ICV-EUiA ha votat en contra en no compartir que 'l'Ajuntament avali un privat', mentre que el PSC i la CUP s'han abstingut.

La sessió plenària ha aprovat la proposta d'aprovació d'aval en operació de crèdit per al finançament dels treballs de reforma del Mercat Pere San en el marc del contracte de concessió d'obra pública i la posterior gestió i explotació del servei. L'equip de govern ha pres la decisió, prèvia consulta amb l'interventor municipal, després que a la UTE que va guanyar la concessió se li hagi denegat un aval.

El regidor de Comerç, Josep Romero, ha explicat que el consistori pot assumir l'aval de 300.000 euros perquè suposa només un increment del 0,02% del deute. Romero també ha apuntat que el consistori ha tingut en compte la situació de provisionalitat dels paradistes i que avalar el nou mercat suposa reincentivar el comerç de la zona.

La proposta ha comptat amb el suport del PP que considera que el model de mercat proposat és una bona idea que ha funcionat en altres ciutats. En canvi, ICV-EUiA ha votat en contra discrepant del model i criticant que el consistori avali amb diners públics una gestió, darrere de la qual hi ha l'empresa privada, com ha dit el portaveu ecosocialista, Joan Calderon.

Joan Calderon

No és el nostre model i a més l'Ajuntament avala a un privat. Un privat que no treballa per amor a l'art sinó que ho fa per diners.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha argumentat l'abstenció en les formes amb què s'ha presentat la proposta i pel fet que al juny passat l'interventor va apuntar que l'aval 'no era desitjable' per al consistori. La CUP, també s'ha abstingut, en consonància amb el seu posicionament de no compartir el model del nou mercat.

L'empresa Urcotex i la societat Gourmet, formada pels paradistes i dos emprenedors locals, es van constituir en una Unió Temporal d'Empreses per optar al concurs públic per a les obres i gestió de l'espai. El crèdit bancari que, amb l'aval, podran sol·licitar és per valor d'1'2 milions d'euros. El pressupost global de les obres se situa entre els 2'5 i els tres milions d'euros i la concessió de l'espai és per a 40 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.