Conesa descarta que la reforma estatal afecti serveis municipals


Temes relacionats

ICV avisa que les competències locals estan en risc per la reforma catalana (21/mar/14)

Govern, diputacions i municipis, units contra la reforma local espanyola ( 4/mar/14)

La reforma del món local vulnera la Constitució i l'Estatut, segons la Generalitat (17/feb/14)

Cugat.cat recull el rebuig dels alcaldes a la reforma local (13/feb/14)


  • Comparteix:

L'alcaldessa es mostra convençuda que la ciutat podrà esquivar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que limita els serveis municipals. En la seva entrevista al 'Línia directa', Mercè Conesa ha explicat que la solvència de l'Ajuntament permetrà mantenir tots els serveis municipals, també els impropis, a través d'acords amb les administracions competents.



La nova llei estatal només permet els consistoris prestar aquells serveis que classifica com a impropis de l'administració local en cas que els ajuntaments siguin solvents i tinguin els recursos econòmics suficients per finançar-los. És per això que l'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que en el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament podrà mantenir aquells serveis que no són de la seva competència gràcies a la solvència del consistori.

Mercè Conesa

Sant Cugat mantindrà l'àmbit competencial i no veig cap perill per a cap servei públic perquè tenim solvència i equilibri pressupostari que és el que demana la llei.


Això sí, ha explicat Conesa, caldrà establir acords 'público-pública' amb les administracions competents per evitar duplicitats. A més, Conesa també ha defensat que Sant Cugat esquivarà altres aspectes de la llei com les limitacions en les retribucions, els càrrecs de confiança i el nombre de regidors amb dedicació exclusiva, ja que el consistori està per sota dels barems que situa la normativa.

L'alcaldessa també s'ha referit a la Llei de Governs Locals, que impulsa la Generalitat, de la qual ha demanat que no es faci amb pressa i posi solució a la reforma estatal.

Mercè Conesa

La Llei de Governs locals ha de ser la solució als problemes de la reforma estatal. Ha de ser prou hàbil per reconduir aquelles desfetes que planteja la reforma.


Tot i que les dues reformes tenen limitacions per qüestions de solvència i equilibri pressupostari, Conesa considera que la filosofia de les dues lleis és diferent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.